Kosova, AB’nin 171 milyon avroluk Bakan Fonundan yararlanamayacak

Avrupa Komisyonu, Batı Balkanlar’da altyapı ve özel sektörün desteklenmesi için 171 milyon Euro’luk yeni bir finansman paketi açıkladı. Ancak Kosova, gerekli Kredi ve Fon Anlaşmasını henüz onaylamadığı için bu fondan yararlanamayacak.

Avrupa Komisyonu Sözcüsü Guillaume Mercier, Kosova’nın Reform ve Büyüme Aracı kapsamındaki yasal koşulları yerine getirmediğini belirterek, bu durumun kısa sürede çözülmesini umduklarını söyledi.

Açıklanan destek paketinin 94,7 milyon Euro’su altyapı yatırımlarına, 76,3 milyon Euro’su özel sektöre, kalan kısmı ise teknik yardım projelerine ayrıldı. Avrupa Komisyonu, projelerin Batı Balkan ülkelerinde sürdürülebilir büyüme ve bölgesel kalkınmayı desteklemeyi hedeflediğini bildirdi.





Kosovaport

Read Previous

Tarihi Makedon Kulesi’nin 2026’nın ortasında açılması planlanıyor

Read Next

Bulgaristan, AB’nin Rus gazını durdurma kararında çekimser kaldı