ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump ile eşi Jared Kushner’in bugün Arnavutluk’un Vlora kentine ulaştığı bildirildi.
Yerel medyalarda yer alan haberlere göre, Ivanka Trump ve Jared Kushner Arnavutluk Polisi tarafından alınan sıkı güvenlik önlemleri altında karşılandı. Çiftin, Vlora’daki belirli bir bölgede konakladığı öğrenildi.
Ziyaretin, Kushner’e ait şirketin Arnavutluk’ta planladığı yatırımlarla bağlantılı olduğu ifade ediliyor. Özellikle Sazan Adası’nda hayata geçirilmesi planlanan turistik proje kapsamında temaslarda bulunulduğu belirtiliyor. Bu çerçevede, projenin uygulanma sürecine ilişkin bir mimarlık ofisiyle de görüşme yapılmasının planlandığı aktarıldı.
Jared Kushner’in şirketi, Arnavutluk’ta Sazan Adası’nda bir turizm tesisi inşa edilmesi için “stratejik yatırımcı” statüsü elde etmişti.
Ivanka Trump ve Jared Kushner’in Arnavutluk’u daha önce de ziyaret ettikleri hatırlatıldı.








