Kuzey Makedonya’da 2025/2026 Eğitim Yılının İkinci Dönemi Resmen Başladı

Kuzey Makedonya genelinde 2025/2026 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemi bugün itibarıyla resmen başladı.

Eğitim ve Bilim Bakanı Vesna Janevska, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda öğrencilere, öğretmenlere ve okullardaki rehberlik ile uzman hizmetlerine başarı dileklerinde bulundu.

Janevska mesajında, “İkinci dönem 20 Ocak’ta başlıyor. Tüm öğrencilere, öğretmenlere ve okullardaki uzman ekiplere başarılar diliyorum. Daha az devamsızlık ve yüksek bir özveriyle eğitim ve öğretim hedeflerine ulaşmalarını temenni ediyorum. Bilgi; emek, azim ve karşılıklı destekle inşa edilir. Salı günü için herkese başarılar,” ifadelerini kullandı.

Bakan Janevska, daha önce yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığı ile Halk Sağlığı Enstitüsü’nün değerlendirmelerine göre, ülkede grip vakalarında artış görülmesine rağmen ikinci dönemin sorunsuz şekilde başlamasına engel bir durum bulunmadığını belirtmişti.

Velilere ve öğrencilere de çağrıda bulunan Janevska, derslere düzenli katılımın önemine dikkat çekerek, gerek ülkede gerekse uluslararası alanda yapılan araştırmaların, derslere devamlılığın daha iyi eğitim sonuçlarıyla doğrudan ilişkili olduğunu vurguladı.

Read Previous

Yunanistan’da kira getirileri yüzde 8’e kadar çıkıyor

Read Next

Kuzey Makedonya’da Sabah Saatlerinde Dondurucu Soğuk