Gıda ve Veterinerlik Ajansı’ndan marketlere yaklaşık 40 bin avroluk ceza

Kuzey Makedonya Gıda ve Veterinerlik Ajansı (AHV) denetim ekipleri tarafından ülke genelindeki market ve hipermarketlerde gerçekleştirilen olağanüstü denetimler kapsamında, gıda işletmecilerine toplamda yaklaşık 40 bin avro karşılığı denar tutarında 22 idari para cezası kesildi.

13–16 Ocak tarihleri arasında yürütülen denetimlerde, bu kategoride 188 gıda işletmecisi kontrol edildi.

Denetimler sonucunda 10 işletmede gıda güvenliği alanında daha hafif ihlaller tespit edildi. Bu ihlaller arasında soğutma sistemlerinin uygun kullanılmaması, ürün etiketlerinin okunaksız veya eksik olması gibi eksiklikler yer aldı. Söz konusu işletmelere uyarı cezası verildi. Ayrıca iki markette, çalışanların zorunlu sağlık karnelerine sahip olmadığı belirlendi.

Kontrollerde 6 marketin, İyi Üretim Uygulamaları ve İyi Hijyen Uygulamaları kurallarını uygulamaya yönelik prosedürlere sahip olmadığı tespit edilirken, 14 markette son kullanma tarihi geçmiş ürünler bulundu.

Ajans tarafından güvensiz olarak değerlendirilen 253 kilogramdan fazla gıda ürünü (et ve et ürünleri, süt ürünleri, şekerleme ve diğer gıda maddeleri) işletmelerden toplatılarak imha edildi.

Yetkililer, tüketici sağlığının korunması amacıyla denetimlerin aralıksız devam edeceğini bildirdi.

Read Previous

Batı Trakya Türk Azınlığının Siyasal Mücadelesi ve Temsil Arayışı Ele Alındı

Read Next

Ülkede grip vakaları artıyor: Bir ölüm vakası daha kaydedildi