Yunanistan-Bulgaristan Sınır Geçişlerinde Olası Aksamalara Karşı Resmi Uyarı

Sınır Polisi Genel Müdürlüğü, Yunanistan’da devam eden çiftçi eylemleri nedeniyle Bulgaristan-Yunanistan sınır hattında bulunan tüm sınır kapılarında ciddi aksamalar yaşanabileceği uyarısında bulundu. Yapılan resmi açıklamada, Yunanistan topraklarında süren protesto ve yol kapatma eylemleri sebebiyle, Yunanistan sınırındaki tüm sınır geçiş noktalarından her iki yönde de hafif ve ağır araçların geçişinde zorluklar yaşanabileceği bildirildi.

Yunanistan’da özellikle tarım sektöründe yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla Kasım ayı sonundan bu yana ülke genelinde birçok ana arter ve otoyol çiftçiler tarafından trafiğe kapatılmış durumda. Çiftçiler, artan üretim maliyetleri, düşük ürün fiyatları, enerji giderleri ve tarımsal desteklerin yetersizliği gibi taleplerine hükümetin somut adımlar atmasını istiyor.

Selanik yakınlarındaki Malgara bölgesinde gerçekleştirilen son toplantıda çiftçi temsilcileri, hükümete taleplerine yanıt vermesi için Çarşamba gününe kadar süre tanıdıklarını açıkladı. Görüşmelerden sonuç alınamaması halinde ise eylemlerin daha da sertleştirileceği duyuruldu.

Çiftçi birlikleri tarafından yapılan açıklamada, Perşembe ve Cuma günleri başta otoyollar ve çevre yolları olmak üzere, ülke genelindeki tüm sınır geçiş noktalarının tamamen abluka altına alınabileceği tehdidinde bulunuldu. Bu durumun özellikle uluslararası taşımacılık, ticaret ve turizm faaliyetlerini ciddi şekilde etkilemesinden endişe ediliyor.

Bulgaristan makamları, Yunanistan-Bulgaristan sınırını kullanacak sürücüler ve uluslararası taşımacılık yapan firmaların gelişmeleri yakından takip etmelerini, alternatif güzergâhları değerlendirmelerini ve sınır kapılarında uzun bekleme sürelerine karşı hazırlıklı olmalarını tavsiye etti.

Yetkililer, protestoların tırmanması halinde Bulgaristan ile Yunanistan arasındaki ticari ve yolcu trafiğinin olumsuz etkilenebileceğine dikkat çekti.





Kırcaalihaber

Read Previous

192 hemşire Kosova’yı terk etti

Read Next

Sofya Havalimanı şiddetli rüzgarın ardından normal çalışmaya döndü