Galiçica Dağı’nda Kaza: Alman Yamaç Paraşütçüsü Kurtarıldı

Ohri merkezli Dağ Kurtarma Ekibi, Makedonya’nın Galiçica Dağı eteklerinde yüksekten düşen bir Alman yamaç paraşütçüsünü başarılı bir operasyonla kurtardı.

Olay, bugün saat 18:30 sularında, diğer yamaç paraşütçülerinin yardım çağrısıyla ortaya çıktı. Dağlık ve kayalık bölgede gerçekleşen kazada, Alman vatandaşı paraşütçü henüz belirlenemeyen bir nedenle yüksekten düştü.

15 Dakikada Müdahale, 1 Saatlik Zorlu Kurtarma

Kazanın bildirildiği anda, üç kurtarma görevlisi, Galiçica’daki “Spiridon” dağ evi yakınında konuşlanmıştı. Ekip, yalnızca 15 dakika içinde olay yerine ulaştı.

Yaralıyı stabilize ettikten sonra, gece koşullarında ve son derece sarp arazide bir saat süren zorlu bir tahliye operasyonu gerçekleştirdiler.

Omurgasında Kırıklar Tespit Edildi

Saat 20:20’de, yaralı paraşütçü güvenli bir şekilde Baba Geçidi yakınındaki asfalt yola indirildi ve orada Ohri Acil Tıp Ekibi’ne teslim edildi. Ardından “Sv. Erazmo” Ortopedi ve Travmatoloji Hastanesi’ne sevk edilen yaralının, bel omurgasında beş omur kırığı tespit edildiği bildirildi.

Yetkililerden Uyarı: Dikkatli Olun!

Dağ Kurtarma Ekibi, Galiçica’yı ziyaret eden herkese şu çağrıda bulundu:

“Muhteşem sonbahar doğasının tadını çıkarırken dikkatli ve sorumlu davranın.”

Read Previous

“Bulgaristan 2026 yılında Rusya gazından vazgeçecek”

Read Next

PAOK taraftarları, Maccabi Tel Aviv maçında Filistin’e destek verdi