Edirne, Selanik’te tanıtıldı

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği’nin (ETTD), Selanik’te düzenlenen Philoxenia Uluslararası Turizm Fuarına katıldığı bildirildi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Yunanistan’ın Selanik şehrinde düzenlenen turizm fuarına, katılım gösterildiği belirtildi.

ETTD Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bacıoğlu ile Başkan Yardımcısı Emel Gönenç ile Edirne Belediyesi, Trakya Kalkınma Ajansı Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odası Birliği ve turizm sektör temsilcileri, fuarda Edirne’nin tanıtımını gerçekleştirdi.

Bu yıl “Yeniden Markalaşmış Destinasyonlar” konusunun ön plana çıkarıldığı fuarda düzenlenen çalıştay ve konferanslardan “Balkan Şehirleri Modeli: Ortak bir Konu” adlı ilk oturumda Gönenç konuşmacı olarak katıldı.

Atina Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından tahsis edilen stantta Edirne’nin yanı sıra Çanakkale, Trabzon, Antalya gibi şehirler ve çeşitli acenteler de yer aldı.

ETTD Başkanı Bacıoğlu, fuara ilişkin yaptığı değerlendirmede, önemli bir kavşakta bulunan Edirne’nin turizmde tanıtım ayağına daha fazla emek ve zaman harcanması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Turizm sektöründe düzenli turist akışı olsun istiyorsak ve bunu 12 aya yaymaya çalışıyorsak komşularımız ile özellikle turizm destinasyonu yaratıcıları ile iyi ilişkiler kurmalı onlarla birlikte çalışmalıyız. Bizim için en büyük, kolay ulaşılabilir potansiyel olan bu coğrafyada ilimizi daha etkin anlatmalıyız. Bu tür fuarlar özellikle komşu ülke Yunanistan ve Bulgaristan’da olunca biraz daha fazla önemsiyoruz. Çünkü şu an Edirne’nin coğrafi konumu itibari ile en çok yabancı turist aldığı ülkeler Yunanistan ve Bulgaristan’dır. Bilindiği gibi coğrafi yakınlıktan dolayı Yunanistan’dan Türkiye’ye Türkiye’den Yunanistan’a turistler karşılıklı gidip gelmektedir. Zaman zaman bu akışta aksamalar, sorunlarda yaşanmaktadır. Gelen turistlerin memnuniyet düzeyini ve seyahat acentelerinin karşılaştığı sorunları öğrenmeli ve etkin önlemler almalıyız. Ayrıca bu pazarın ‘Üç ülke, tek destinasyon’ olarak dünya turistlerine hitap edecek şekilde çabalarımız sürekli devam etmelidir. Yeni destinasyonları planlamalı bunları pazarlamalıyız.”

Kaynak: milletgazetesi.gr

Read Previous

Stamatov, 2017 yılında Bulgaristan’da ikili eğitim sistemi başlatılacak

Read Next

‘Rum tarafı harita empoze etmeye çalıştı’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *