Radev: Bulgaristan Kuzey Makedonya’ya yardım etmeye devam edecek

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, ülkesinin komşu Kuzey Makedonya’ya yardım etmeye devam edeceğini söyledi.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nde yas defterine imza attı.

Radev, Koçana’daki yangınla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Bulgaristan ve Kuzey Makedonya, Koçana’daki yangında hayatını kaybeden gençler için yas tutmaktadır. Masum insan hayatlarının kaybı üzerindeki ortak acımız ve yaralıların hızlı bir şekilde iyileşmesi için ortak umudumuz vardır.”

Bulgar sağlık ekiplerine ve ordu mensuplarına, yaralıların taşınması ve sağlanan özel tıbbi yardım konusunda gösterdikleri hızlı tepki ve profesyonellik için teşekkür ediyorum.

Bulgaristan hazırdır ve gereken her konuda yardım etmeye devam edecektir. Makedonya tarafının saat 10:30 civarında, 10 kişilik bir ekibin daha alınıp alınmaması konusunda bir karar vereceğini bekliyoruz. Spartan ve tıbbi ekipler hazır. Yardıma devam edeceğiz.

Birbirimize güvenmeliyiz, ancak sadece zorluk günlerinde değil, aynı zamanda ortak Avrupa geleceğimiz adına da.”

Read Previous

Hükümet Koçana’daki trajediyle ilgili yalan haberleri yalanladı

Read Next

Sırbistan Meclisi oturumu Koçana’daki mağdurlar için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı