AHV, depo ve gıda soğutucularına düzenlediği operasyonda 50 kilo et ele geçirdi

Kuzey Makedonya Gıda ve Veterinerlik Kurumu’nun (AHV), geçen hafta ve bu hafta boyunca 154 olağanüstü denetim gerçekleştirdi. Bu denetimler, gıda depoları ve soğuk hava depolarında yapıldı.

41 operatörde tutarsızlıklar tespit edildi ve bu operatörlere uyarı kararları verildi.

15 para cezası kesildi ve onlarca kilogram güvensiz gıda imha edildi. Denetlenen 7 operatörde yetersiz hijyen koşulları tespit edilirken, 2 operatörde ise ürünlerin Makedonca dilinde etiketlenmediği (belirtilmediği) belirlendi.

Sekiz gıda işletmesinde çalışanların sağlık kitapçıkları olmadığı veya zorunlu sağlık muayenesinden geçmedikleri tespit edildi. Denetlenen bir operatörde, AHV, hayvansal kökenli ürünlerin izinsiz yeniden paketlendiğini belirledi.

AHV denetim hizmetleri, geçen hafta Üsküp’te, olağanüstü bir denetim sırasında, illegal bir et üretim atölyesini kapattı. Güvensiz 200 kilogramdan fazla ürün imha edildi. Yapılan ihlal nedeniyle (AHV onayı olmadan çalışmak ve güvensiz ürünleri piyasaya sürmek) illegal operatöre para cezası verildi.

Başka bir olağanüstü denetim sırasında, bir gerçek kişiden 50 kilogram et ürünü el konuldu. Bu ürünler, gerekli sıcaklık kontrolü olmadan açık alanda satılıyordu. Yapılan ihlal nedeniyle, gerçek kişiye para cezası verildi ve el konulan güvensiz et ürünleri imha edildi.

Read Previous

Ramazan 2030’da iki defa başlayacak

Read Next

Edirne’deki uluslararası öğrenciler iftar sofrasında buluşuyor