KDTP Genel Başkanı Damka’nın ev hapsi tedbirine son verildi

Prizren Asliye Hukuk Mahkemesi, Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka’nın ev hapsinin sona erdiğini duyurdu.

Damka, 9 Şubat’ta saldırı ve tehdit şüphesiyle önce gözaltına alınmış, 48 saarlik bir süre sonrasında  evhapsi terbiri uygulanmıştı.

Asliye Hukuk Mahkemesi, Fikrim Damka ve yeğeni Fuat Damka hakkında verilen ev hapsi tedbirini kaldırarak, yerine 7 Nisan’a kadar belirli bir yere veya kişiye yaklaşma yasağı getirdi.

Bölgesel Kalkınma Bakanı Damka’ya, A.M. ve M.J.’den 50 metre yaklaşmaması zorunluluğu getirildi.

Sanıkların bu tedbire uymaması halinde tutuklama tedbiri uygulanacağı açıklandı.

Mahkeme, hakimin, Damka’ya ev hapsi tedbirinin uygulanmasına esas olan hukuki nedenlerin ortadan kalktığını değerlendirdiğini belirtti.

Bakan Damka ve yeğenii Fuat Damka, Kosova’da parlamento seçimlerinin yapıldığı 9 Şubat 2025 tarihinde Türk Yenilikçi Hareket Partisi’nden (YTHP) A.M. ve M.J’ye  fiziki saldırıda ve tehdit  şüphesiyle savcının kararıyla 48 saat  gözaltına alınmış, ardından ev hapsi tedbiri uygulanmıştı.

Kosovaport

Read Previous

“Terör belasını tamamen defetmek için çalışmaya devam edeceğiz”

Read Next

İsrail, Gazze’de ateşkes ve esir takası anlaşmasının müzakereleri için Doha’ya heyet gönderecek