Rutte: ABD’den Kosova konusunda dramatik kararlar beklemiyoruz

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Kosova ve bölgedeki Amerikan politikalarına ilişkin “dramatik kararlar” alınmayacağını umduğunu açıkladı.

“Şunu açıkça söyleyeyim. Amerikan sisteminden anladığım kadarıyla NATO’ya ve mevcut taahhütlere tam bağlılar. Ama bakalım neler olacak. Her zaman politika değişiklikleri veya her zaman gerçekleşebilecek küçük uyarlamalar olabilir.” şeklinde konuşan  Rutte, özellikle KFOR’da görev yapan ABD askerleriyle ilgili olarak Amerikan politikasında değişiklik olmasından korkup korkmadığı yönündeki soruya, “Ancak dramatik kararlar alınacağına inanmak için hiçbir nedenim yok” yanıtını verdi.

Bratislava’da Comenius Üniversitesi’nde öğrencilerle yaptığı sohbette Rutte, Nato’nun yayarına olan Batı’nın dikkatinin Batı Balkanlar bölgesine odaklanmasının önemini vurguladı.

“Elbette bölgede ilişkilerde çok dikkatli olmamız ve odaklanmamız gereken bazı konuların olduğunu biliyoruz. Biz istikrarı korumaya çalışıyoruz. Ve bu çok önemli çünkü istikrarsızlık geçmişi olan bir bölge. Mark Rutte, “Neyse ki, uzun yıllardır Avrupa’nın o bölgesinde, Batı Balkanlar’da kalıcı bir istikrara sahibiz ve bunu korumamız gerekiyor” dedi.

NATO’nun en üst düzey yetkilisi, Kosova’da 9 Şubat’ta yapılan seçimlere atıfta bulunarak, oy sayımının henüz tamamlanmamış olmasına rağmen koalisyon hükümetinin kurulmasının gerekeceğinin anlaşıldığını söyledi.





Kosovaport

Read Previous

İsrail, taahhütlerine rağmen Gazze’ye konteyner evlerin girişini engellemeyi sürdürüyor

Read Next

Meteor füzesi için Yunanistan’ı telaşlandıracak Türkiye mesajı