Bulgaristan vatandaşlarının büyük bir bölümü maaşlarından memnun değil

“Podkrepa” Çalışma Konfederasyonunun ülkedeki ücretler üzerine yaptığı bir anket verilerine göre, Bulgaristan’da çalışanların yüzde 94’ü maaşlarından memnun değil. Ankete katılanların yüzde 91’i 2 500 levadan (1250 avro) az net gelir elde ettiklerini belirtirken sadece yüzde 8’i, bu miktarın üstünde maaş aldıklarını paylaştı.

“Podkrepa” Çalışma Konfederasyonunun hesaplamalarına göre, “çalışan yoksul” kesimi yüzde 24 oranında.

Bunlar, 1 100 levanın (550 avro) altında gelire sahip kişiler.

Veriler, en büyük grubun, geliri 1 100 ile 2 500 leva arasında olan, yani çalışanların üçte ikisinin oluşturduğunu gösteriyor.

Ankete katılan çalışanların yüzde 36’sının maaşlarına ek olarak ikramiye aldığı ortaya çıktı.

Asgari ücretin geçinme ücretinin ve yaşam maliyetinin üzerinde olmasını isteği çok açık.“Podkrepa” Çalışma Konfederasyonunun anketine katılanların yüzde 85’i vergiye tabi olmayan bir asgari tutarı fikrini desteklerken  yüzde 99’u yıllık maaş endekslemesinden yana.





Kaynak: bnr

Read Previous

Arnavutluk’ta Başbakan Edi Rama’nın istifası talebiyle gösteri düzenlendi

Read Next

Hava kirliliği Kosova’da insan sağlığını tehdit ediyor