Sırbistan’da Türk vatandaşını kaçırıp 150 bin euro fidye isteyen şüpheliler iddiaları reddetti

Sırbistan’da bir Türk vatandaşını kaçırarak 150 bin euro fidye isteyen 7 şüphelinin savcılıkta ifadeleri alındı. İddiaları reddeden şüpheliler, Sırbistan Ceza Kanunu çerçevesinde adam kaçırma suçundan 5 ila 18 yıl arasında hapis cezasıyla yargılanmaları bekleniyor.

Sırbistan’da 3 Şubat’ta bir Türk vatandaşını kaçırarak kardeşinden 150 bin euro fidye isteyen ve olaydan 5 gün sonra polis tarafından düzenlenen bir operasyonla yakalanan 7 şüpheli, Belgrad Yüksek Savcılığında sorgulandı.

İkisi Suriye, 5’i Sırbistan asıllı şüpheliler Dragan R., Nemanja G., Bojan K., Ahmed A., Goran J., Basil A.D. ve Duko K., savcılıktaki sorgulamalarında aleyhlerindeki suçlamaları kısa ifadelerle reddetti.

Savcılıktan yapılan açıklamada, “Şüphelilerin grup halinde hareket ederek 3 Şubat tarihinde M.S.’yi zorla alıkoydukları ve bu eylemin amacının M.S.’nin kardeşi S.A.’dan 150 bin euro fidye almak olduğu ve A.S.’ye kardeşini öldürecekleri yönünde tehdit ettiklerine yönelik makul şüphe bulunmaktadır” denildi. Açıklamada, “Şüpheliler, 3 Şubat günü M.S.’yi takip etmiş, akşam saatlerinde Surcin’de yaşadığı binanın önünde onu bekleyerek saldırmış, vücuduna birçok darbe indirmiş ve zorla ‘Citroen’ marka bir araca bindirerek önce Novi Pazar şehri yakınlarında bilinmeyen bir mevkiye ardından da Novi Sad şehrindeki bir eve götürmüştür” ifadelerine yer verildi.





Kaynak: İHA

Read Previous

AJet’in İstanbul-Mostar direkt uçuşları 4 Haziran’da başlıyor

Read Next

BM, Gazze’de saldırıların yeniden başlamasını önlemek gerektiğini söyledi