Kurti, kapanış mitingini Priştine’de gerçekleştirdi

Seçim kampanyasının kapanış mitinginde konuşan Vetëvendosje Hareketi (VV)  lideri ve Başbakan adayı Albin Kurti, 9 Şubat seçimlerinin “tarihi bir referandum” olduğunu söyledi.

İlerideki dört yıl boyunca, ordu, üretim ve girişimciliğe yapılacağını söylediği yatırımlar da dahil olmak üzere taahhütlerde bulundu.

Daha fazla istihdam sağlamak, ithalatı azaltmak ve ekonominin büyümesi için üretim kapasitlelerini artırmak amacıyla yatırımcılara kredi garantisi sağlamak dahil, üretim ve girişimciliğe 1 milyar Euro destek vereceklerini kaydeden Kurti, “Sınırdan giren mallara uygulanan KDV tahsilatını sınırdan ülke içine taşıyacağız.Yeni hükümetin ilk aylarında AB’den gelen otomobillerde yüzde 10’luk gümrük vergisini de kaldıracağız. Kosova’nın dijital para birimine sahip olacak. Kosova ordusuna 1 milyar Euro sağlanacak. Asgari ücret 500 Euro’ya çıkarılacak” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Kosovaport

Read Previous

Hava sıcaklıkları gün içinde 11 dereceye kadar çıkacak

Read Next

Dünya genelinde hükümetler, bağımlılıkla mücadele için sigara ve nikotin yasağının kapsamını genişletiyor