NATO’nun Kosova’daki Barış Gücü (KFOR) bünyesinde Kosova’ya konuşlanan Türk askerleri ülkenin kuzeyinde Kosova-Sırbistan Sınır Hattı boyunca güvenlik devriyesi gerçekleştiriyor.
NATO liderliğindeki KFOR misyonunun Doğu Bölge Komutanlığı’na atanan Türk askerleri, bölgede istikrar ve hareket özgürlüğünün sağlanması için Kosova’nın kuzyinde rutin devriye yapıyor.
Bu çalışmaların, KFOR’un Kosova’da yaşayan tüm toplumlar için güvenli bir ortam güvence altona almak amaçlı günlük misyonunun bir parçası olduğu, KFOR tarafından yapılan yazılı açıklamada belirrtildi.
KFOR, Kosova’da yaşayan tüm insanlar ve topluluklar için güvenli ve emniyetli bir ortama ve her zaman ve tarafsız bir şekilde hareket özgürlüğüne katkıda bulunmak için 1999 tarihli 1244 sayılı BM Güvenlik Konseyi Kararına dayanan yetkisini uygulamaya devam etmektedir. KFOR, sırasıyla birinci ve ikinci güvenlik müdahale birimleri olan Kosova Polisi ve Avrupa Birliği (AB) Hukukun Üstünlüğü (EULEX) misyonu ile yakın koordinasyon içinde üçüncü güvenlik müdahale birimi olarak görev yapmaktadır.
Kaynak: Kosovaport