Mamuşa’da binler Türkiye demokrasisi için yürüdü

Başarısızlıkla sonuçlanan 15 Temmuz darbe girişimini protesto etmek için binlerce Kosovalı Türkiye’de demokrasi için yürüdü.

Kosova’nın tek Türk belediyesi Mamuşa’da “ Milli İrade için Demokrasi Yürüyüşü” adı altında düzenlenen organizasyona, öğrenciden siyasetçiye kadar binlerce Kosovalı katıldı. Mehteran takımının eşliğinde Mamuşa caddelerinde düzenlenen onurlu yürüyüşte Türk bayraklarını dalgalandıran katılımcılar, yürüyüşe ayrı bir renk kattı. Mamuşa Belediyesi Başkanı Arif Bütüç’ün evsahipliğinde gerçekleşen ve Türkiye’de demokrasiye tam destek verildiği yürüyüşe Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Kosova Türk Temsil Heyet Başkanı Albay Cem Şen, TİKA ve Yunus Emre Enstitüsü, Düzce, Keçiören ve Çanakkale belediyeleri temsilcileri ile TBMM 24. Dönem AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait yanı sıra Türkiye ile Kosova’nın diğer kurum ile kuruluş temsilcileri de katıldı.

Demokrasi yürüyüşü Türkiye ile Kosova’nın milli marşlarının okunmasıyla devam etti. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 5 yıl önce açılışını yaptığı Mamuşa merkezindeki Anadolu ilköğretim okulu avlusunda toplanan davetlilere konuşan Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, darbe teşebbüsünde bulunanları şiddetle kınadıklarını belirtti. Doğusundan batısına kuzeyinden güneyine güçlü bir Türkiye ile, balkanların güçlü olacağına, güçlü bir Kosova , güçlü bir Mamuşa’nın olacağına inanıyoruz. Biz Türkiye ile gurur duyuyoruz.Daha güçlü bir Türkiye olacaktır ve zaten daha güçlü bir Türkiye ortadadır” ifadelerini kullandı.

Demokrasi mitinginde, Yunus Emre Enstitüsü Priştine Türk Kültür merkezi Müdürü Mehmet Ülker, İHH başkan yardımcısı, Çanakkale, Keçiören ve Düzce belediyeleri temsilcileri, Makedonya Milli Birlik partisi genel başkanı Erdoğan Saraç, TBMM eski milletvekili Rıfat Sait ve Kastamonu Üniversitesi Rektörü de konuştular.

Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, da yaptığı konuşmada, 15 Temmuz 2016 gecesi Fetullahçı Terör Örgütü- FETÖ’nün, Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış elemanları vasıtasıyla başlattığı, Meclisin bombalandığı, sokaklarda masum sivillerin tanklarla, uçaklarla, helikopterlerle, her türlü askeri silahla katledildiği hain darbe girişiminin, dünyada bile örneği az bulunur şekilde, Türk milletinin gösterdiği büyük tarihi dayanışmayla bu hainliğe cesurca karşı koyması ve devlet kurumlarının kararlılığı sayesinde çökertildiğini anımsattı.

Büyükelçi Kılıç, “Bizler o gece Kosova’daki tüm dostlarımızın ve tabii siz değerli Mamuşalı kardeşlerimizin bizimle, halkımızla, Türk demokrasisiyle büyük bir dayanışma içinde olduğunuzu yakından hisettik. Mesajlarınız ve dualarınız bize güç verdi. Bu vesileyle ben , Tür demokrasisine , demokratik yollarla seçilmiş kurumlarımıza ver anayasal düzenimize göstermiş olduğunuz destek ve Türk halkıyla sergilediğiniz dayanışma için hepinize teşekkürlerimi sunma istiyorum. O gece devletin- milletin bekasına yönelik hain saldırıya hayatı pahasına karşı koyan ve büyük bir demokrasi mücadelesi vererek şehit düşen tüm demokrasi şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.

Türkiye’nin o zor günleri artık geride bıraktığını, Türkiye’nin bugün demokrasiye, hukuk devletine, temel hak ve özgürlüklere bağlılığını daha da güçlendirerek kalkınmasını, gelişmesini sürdürdüğünü belirten Büyükelçi Kılıç, “ Bizler de o günden bu yana milletimizin verdiği büyük demokrasi mücadelesini anlatıyoruz, anlatmaya da devam ediyoruz” ifadesini kullandı. Büyükelçi Kıvılcım Kılıç, bugünkü demokrasi mitinginin 15 Temmuz gecesi eşsiz bir demokrasi mücadelesi veren halka daha da büyük bir güç verdiğine inandığını vurguladı.

Demokrasiye sahip çıkıldığı yürüyüş bağlamında Mamuşa’da Çanakkale Şehitleri Anıt Parkı’nda 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşenler için Kur’an-i Kerim okundu , dualar edildi.

Kaynak: Kosovaport

Read Previous

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: İslam dinini biz hocalar zorlaştırıyoruz

Read Next

‘Yunanistan darbeci askerleri teslim etmek zorunda’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *