Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP), terör örgütü DEAŞ’a karşı operasyonun devam ettiği Musul’da 1 milyon sivile yıl sonuna kadar yetecek acil gıda yardımına hazır olduğunu açıkladı.
BM Cenevre Ofisi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan WFP Sözcüsü Bettina Luscher, Musul’u DEAŞ’tan kurtarma operasyonu kapsamında şehri terketmesi beklenen sivillere acil insani yardım için son haftalarda hazırlıklarını yoğunlaştırdıklarını söyledi.
Sözcü Luscher, Musul yakınlarındaki bir depoda 1 milyon kişiye (200 bin aile) yetecek erzak bulundurduklarını belirterek, WFP ve sahadaki ortaklarının Musullu ailelerin güvenli bölgelere doğru ilerlediğine dair bir işaret alması halinde gıda yüklü tırların hareket için beklediğini kaydetti.
Hazır yemeklerden oluşan ve 5 kişilik aileye 3 gün boyunca yetecek 240 bin erzak bulundurduklarını ifade eden Luscher, Musul’daki sivillerin durumuna ilişkin hiçbir bir bilgi alamamalarının ise endişe verici olduğunu kaydetti.
Luscher, Musul civarında yerinden olmuş siviller için bütün taraflara engelsiz insani erişim sağlanması çağrısında bulundu.
Kaynak: AA









3 Comments
I very delighted to find this internet site on bing, just what I was searching for as well saved to fav
There is definately a lot to find out about this subject. I like all the points you made
This was beautiful Admin. Thank you for your reflections.