Dünya Musul’a odaklandı ama Halep’te katliam yaşanıyor

Suriye rejiminin Rusya ile Halep’te ortak düzenlediği hava saldırılarında son bir günde ölenlerin sayısı 100’ü aştı.

Musul’a düzenlenen operasyon tüm dünyada gündemin ilk sırasına otururken Halep’te son bir günde düzenlenen hava saldırılarında 100’den fazla insan hayatını kaybetti.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Halep’teki operasyonlarını bugün itibariyle durdurduklarını açıkladı ancak son 24 saatte düzenlenen hava saldırılarında ölenlerin sayısı 100’ü aştı.

Şoygu, “Rus hava güçleri ve Suriye ordusunun Halep bölgesindeki operasyonları bugün (TSİ) 10.00’da durduruluyor. Hava operasyonlarının planlanandan önce durdurulması, 20 Ekim’de uygulanacak ‘insani mola’ için gerekli” dedi.

Rusya ve Suriye rejim güçlerinin Halep’te ortak düzenledikleri hava saldırılarında son 24 saatin bilançosu ise ağır oldu. Dün günün erken saatlerinde düzenlenen ilk saldırıda 49 sivil hayatını kaybetti.

Son bir gün içerisinde Halep’in muhalifler tarafından kontrol edilen başta Azez olmak üzere diğer bölgelerinde de hava saldırılarında 50’den fazla insan öldü.

Gündemin Musul’un DEAŞ’tan alınması için düzenlenen operasyona yoğunlaştığı sırada Halep saldırılarının artması dikkat çekti. Rusya’nın hava saldırılarını durdurduğu yönündeki taahhüdüne uyup uymayacağı ise merak ediliyor. Daha önceleri de ateşkes kararına rağmen hava saldırıları devam etmişti.

Kaynak: Dünya Bülteni

Read Previous

AB, Sırbistan’dan Kosova ile ilişkilerini düzeltmesini istiyor

Read Next

‘Geleceği varsa göreceği de var’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *