BDİ lideri Ahmeti’den Başbakan Mickoski’ye mektup

Kuzey Makedonya’da muhalefette yer alan Demokratik Bütünleşme Birliği (BDİ) lideri Ali Ahmeti, Başbakan Hristijan Mickoski’ye mektup gönderdi.

Demokratik Bütünleşme Birliği Başkanı Ali Ahmeti, VMRO-DPMNE Başkanı Hristijan Mickoski’ye Anayasa Mahkemesi’nin son kararları ve bunların etnik gruplar arası uyum ve ülkenin sürdürülebilirliği üzerindeki etkilerine ilişkin resmi bir mektup gönderdi.

BDİ’den yapılan açıklamada, “Mektup, herhangi bir yeni gerilimin etnik gruplar arası ilişkiler ve iç kalkınma üzerinde olumsuz sonuçlar doğurabileceği son derece hassas bir jeopolitik dönemde Kuzey Makedonya’nın karşı karşıya olduğu ciddi zorluklara bir yanıttır.” denildi.

Ahmeti, topluluklara yönelik koruyucu mekanizmaların kaldırılmasına yönelik kararların ve Dillerin Kullanımı Kanunu’nda yapılan değişikliklerin sadece siyasi açıdan tartışmalı olmadığını, aynı zamanda toplumun ilerlemesi ve sürdürülebilirliği açısından tehlikeli ve zararlı olduğuna dikkat çekti.

Açıklamada, “BDİ, bu kritik dönemde siyasi parti ve kurumlara daha fazla sorumluluk ve olgunluk çağrısında bulunarak, bölünmeyi değil işbirliğini ve birlikteliği güçlendirecek çözümleri teşvik ediyor. Ahmeti’nin bütünüyle bu duyuruya eklenen mektubu, işbirliği, karşılıklı saygı ve yapıcı diyalog çağrısıdır.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada BDİ’nin, Kuzey Makedonya’nın ilerlemesinin ve Avrupa’daki geleceğinin temeli olan etnik gruplar arası anlayış ve kapsayıcılığı korumaya kararlı olduğu belirtildi.

Read Previous

Yeni Yol Derneği’nden Üsküp’te Cumhuriyet Bayramı konseri

Read Next

Avrupa’da Türklerin gecesi