Prizren’de “Atatürk ve Cumhuriyet” paneli düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. yıldönümü kutlamaları kapsamında “Atatürk ve Cumhuriyet” paneli düzenlendi.

Prizren Yunus Emre Enstitüsü evsahipliğinde, Kosova Türk Gençleri Platformu KOTGEP ve Tüm Gençler El Ele Derneği tarafından tertiplenen panelde, Kosova Türkleri’nin Atatürk ve Cumhuriyete olan bağlılıkları bir kez daha dile getirildi.

Türkiye milli marşının çalınmasıyla başlayan panele katılan konukları KOTGEB ve Tüm Gençler El Ele temsilcileri Efe Haskuka ve Esra Çololar selamladı.

Panelde konuşan Türkiye’nin Prizren Başkonsolosu Celal Doğan da 2-3 gün sonra Cumhuriyetin ilan edilişinin 101. yıldönümünü kutlayacaklarını, geçen yıl da coşkulu cumhuriyet kutlamalarının yapıldığını hatırlatarak, “Cumhuriyetin değerini , Cumhurşiyet’in kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anacağız. Cumhuriyet kolay kurulmadı. Osmanlı İmparatorluğu’nun küllerinden dirildi. Türkiye Cumhuriyeti yalnızca bizim için değil, Balkanlarda ve diğer coğrafyalarda yaşayan tüm soydaşlarımız için de çok önemli. Buralarda Türklerin yaşaması, onların gücüne güç katması açısından  Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşaması ve Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere emanet eden yüce Atatürk’ün bu emanetini en iyi şekilde daha ileriye götürülmesi için tüm gençlerimize büyük görevler düşmektedir” ifadelerini kullandı.

Panelistler Prof. Dr. Nimetullah Hafız, İskender Muzbeg, Doç. Dr. Serdan Kervan ve Dr. Taner Güçlütürk değerli sunumlarıyla çağdaş Türkiye’nin tesis edilmesinde Cumhuriyet’in rolü ve Atatürk’ün liderliğini  derinlemesine inceleyerek, hem Atatürk’ün , hem eseri olan Cumhuriyetin Türk ulusu için vazgeçilmez olduğuna örneklerle değindiler.

Panelistler, Yüce Atatürk’ün eserleri ve Cumhuriyetin semerlerinin her zaman Kosova ve Rumeli’deki Türklere yön veren ve yol gösteren değerler olduğuna vurgu yaparak, Kosova Türkleri’nin Ata’ya ve Cumhuriyete olan sarsılmaz bağ ve sadakatini  dile getirdi.





Kosovaport

Read Previous

Bosna Hersek’te İsrail’in Gazze’ye saldırıları protesto edildi

Read Next

Mickoski: Belediyeler, 250 milyon avronun ilk kısmını almaya başladı