TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik ve Bakan Damka’dan Luma ailesine taziye ziyareti

TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik ve Bakan Damka’dan Luma ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik, Kosova ziyareti kapsamında KDTP Genel Başkanı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, Milletvekilleri Enis Kervan ile Fidan Brina Jılta, T.C Prizren Başkonsolosu Celal Doğan ve TİKA Priştine Koordinatörü Fulya Aslan ile birlikte 2023 yılında vefat eden Türk Siyasetçi merhum Cemil Luma’nın Prizren’de bulunan evine giderek ailesine baş sağlığı ziyaretinde bulundu

Kosova Türk toplumunun seçkin aydınlarından, siyasetçi ve iş insanı Cemil Luma’nın yakın dostu ve vefatına kadar zaman zaman görüştüğü TİKA Başkan Yardımcısı Dr.Mahmut Çevik Kosova ziyaretinde Cemil Luma ailesini de unutmadı. Kosova Demokratik Türk Partisi, daha sonra da Kosova Türk Adalet Partisi’nde çeşitli görevlerde bulunan ve Türk milletinin milli ve dini değerleri uğruna bir ömür mücadele eden Cemil Luma’ nın ailesine başsağlığı ve sabırlar diledi.

ÇEVİK, ARİF BÜTÜÇ’ÜN AİLESİNİ DE ZİYARET ETMİŞTİ

Merhum Cemil Luma ile aynı yıl vefat eden Kosova Adalet Türk Partisi (KATP) Genel Başkanı Arif Bütüç’ün de ailesini ziyaret eden Çevik, Türk milletine ömür boyu hizmet eden merhum Arif Bütüç’ün kabrinde de dua etti.

Vefatından 1 hafta önce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rumeli Buluşmasına katılan Bütüç, verdiği hizmetler nedeniyle Erdoğan tarafından plaket almıştı.

Read Previous

AB, selden etkilenen Bosna Hersek’e 20 milyon avro yardım sağlayacak

Read Next

Üsküp ve İştip’te “Türk Sinema Günleri” düzenlenecek