Tarım Bakanlığı’ndan Tarım Bilimleri ve Gıda Fakültesi’ne 12 milyon denarlık yardım

Kuzey Makedonya Tarım, Orman ve Su Yönetimi Bakanı Cvetan Tripunovski, Tarım Bilimleri ve Gıda Fakültesi (FZNH) ile 12 milyon denar tutarında mali desteğin kullanılmasına ilişkin bir anlaşma imzaladı.

Tarım, Orman ve Su Yönetimi Bakanı Cvetan Tripunovski, Üsküp Tarım Bilimleri ve Gıda Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mile Markoski, bilimsel olarak açıklayıcı örneklerin oluşturulması için yatırımlarda mali desteğin kullanılmasına ilişkin bir Anlaşma imzaladı.

Anlaşma 12 milyon denar tutarında gıda kalitesi ve güvenliğine yönelik laboratuvar analizleri için ekipman alımını öngörüyor.

Bakan Tripunovski, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Tarım bilimleri alanında modern bilimsel ve araştırma çalışmaları için laboratuvar altyapısının modernizasyonu yoluyla Makedonya’da tarımın gelişmesine katkıda bulunacağız. Bilime yatırım yapılarak Makedonya yeniden bir tarım ülkesi haline gelecektir.” ifadelerini kullandı.

Bakan Tripunovski, tarımın modernizasyonu ve Makedonya’nın sahip olduğu iyi ön koşullar sayesinde ülkenin, yakında dünyada marka haline gelecek kaliteli ve güvenli tarım ürünlerine sahip olabileceğini sözlerine ekledi.

Read Previous

“Anayasa değişiklikleri geçmeli çünkü devletiniz bunu yapmayı kabul etti”

Read Next

Prizrenli sanatçı ve eğitmenlerden TİKA’ya teşekkür