“Hükümet olarak AB’ye tam üyelik yolunda kararlılıkla bağlılığımızı sürdürüyoruz”

Kuzey Makedonya Başbakanı Hristijan Mickoski, Hükümet olarak AB’ye tam üyelik yolunda kararlılıkla bağlılıklarını sürdürdüklerini söyledi.

Başbakan Hristijan Mickoski bugün Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’i Hükümet’te karşıladı.

Toplantının ardından Başbakan Mickoski düzenlediği basın toplantısında, Avrupa Birliği’ne tam üyelik yolunda kararlılıkla kararlı olduklarını vurguladı.

Toplantının, Batı Balkanlar bölgesinin en önemli stratejik çıkarı, önceliği ve hedefi olan Avrupa entegrasyonlarının geleceği ve daha da dinamizasyonu açısından olağanüstü önem taşıdığını belirten Mickoski, “Hükümet olarak AB’ye tam üyelik yolunda kararlılıkla bağlılığımızı sürdürüyoruz. Vizyonumuz açık; demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygı gibi aynı değerleri paylaşan Avrupa ailesinin bir parçası olmak istiyoruz.” diye konuştu.

Zorlukların farkında olduklarını kaydeden Mickoski, “Adalet, yolsuzlukla mücadele, ekonomik kalkınma ve kurumların güçlendirilmesi alanlarında uyguladığımız reformlar geleceğimiz açısından büyük önem taşıyor. Bu değişiklikler yalnızca AB üyeliğinin bir koşulu değil, aynı zamanda tüm vatandaşların yaşam standartlarının iyileştirilmesi için de gerekli.” değerlendirmesinde bulundu.

Read Previous

“Makedonya’daki aşı stratejisiyle aşı karşıtlarına yönelik cezaların öngörülecek”

Read Next

“Anayasa değişiklikleri geçmeli çünkü devletiniz bunu yapmayı kabul etti”