“Makedonya’daki aşı stratejisiyle aşı karşıtlarına yönelik cezaların öngörülecek”

Kuzey Makedonya Sağlık Bakanı Arben Taravari, ülkede geliştirilecek aşı stratejisiyle aşı karşıtlarına yönelik cezaların öngörüleceğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Arben Taravari, aşı strateji üzerinde halihazırda çalışıldığını söylüyor. Ülkede aşı karşıtlarına karşı önlem alınıp alınamayacağı ve ne gibi önlemler alınabileceği, aşılama stratejisi geliştirildikten sonra belli olacak.

Ne yazık ki aşı karşıtlığı sadece Makedonya’da değil, bölgede ve dünyada ivme kazandığını belirten Taravari, “Dünya Sağlık Örgütü ile birlikte Makedonya’da bir aşı stratejisi hazırlıyoruz. Umuyorum ki Kasım veya Aralık ayında bunun tanıtımını yapacağız. Burada size yanlış bilgi ve yalan haber yayanlara karşı somut adımlar ve yasal olarak neler yapabileceğimizi anlatacağız. Şimdilik somut bir şey söyleyemiyorum çünkü Sağlık Bakanlığı olarak imkanlarımızın ne olduğunu bilmiyorum. Stratejinin tamamlandığını ve eğer alabilirsek bazı tedbirleri öngörebileceğimizi görmek isterim.” değerlendirmesinde bulundu.

Taravari, aşı karşıtlığının ne yazık ki halihazırda küresel bir sorun olduğunu ve önlemlerin Dünya Sağlık Örgütü ile iş birliğiyle planlanacağını vurguladı.

Read Previous

Yunanistan’da deniz yolu ulaşımındaki grev 48 saat uzatıldı

Read Next

“Hükümet olarak AB’ye tam üyelik yolunda kararlılıkla bağlılığımızı sürdürüyoruz”