“Türk halkını tebrik ediyorum”

Dünya Enerji Kongresi kapsamında İstanbul’a gelen Rusya Devlet Başkanı Putin, 15 Temmuz’da yaşananlara işaret etti. Putin, “15 Temmuz’da Türk halkını tebrik ediyorum, durumu kontrol altına aldı” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Dünya Enerji Kongresi’nde konuştu.

Putin’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Yenilenebilir enerjiye talep hızla artıyor. Petrol ve doğalgaz tüketimi de hızla artıyor. Sıvılaştırılmış doğalgaz altyapısı hızla gelişiyor. 10 sene sonra sıvı doğalgaz ticaretine ilgi artacaktır. Özellikle şunu söylemek isterim, 20 ya da 30 sene sonrasına kadar dünyamız hala hidrokarbon dünya olarak kalacaktır. 2020 yılına kadar petrol tüketimi yüzde 26 olacak.

Son 2 yılda petrol çıkarma hacmi, yarım trilyon civarında düştü. Petrol çıkarma sabitleştirmesiyle ilgili OPEC ülkelerini destekliyoruz. Piyasalara pozitif sinyal verecektir. Bunun sayesinde yeni dalgalanma önlenecektir. Enerji güvenliği, koordineli olarak sağlanabilir. Serbest ticaret ve adil rekabet yatırımlarından yanayız. 15 Temmuz’da Türk halkını tebrik ediyorum, durumu kontrol altına aldı.”

Aliyev’den açıklama

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Enerji Kongresi’nde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Petrol ve doğalgaz ihraç eden ülkeler arasında daha fazla anlaşma yapılmalıdır. Dünyada enerji politikaları değerlendirilirken, Türkiye ve Azerbaycan’ın dikkate alınmaması mümkün değildir. Bu yıl Türkiye’ye 4’üncü gelişim.”

Kaynak: Yeni Şafak

Read Previous

TDP Manastır Şube Başkanı İsa İbiş’ten sürpriz çıkış: “Bir Türk olarak Türkçe’nin Makedonya’da üçüncü resmi dil olması için talepte bulunacağım”

Read Next

Erdoğan: Türkiye’nin Suriye ve Irak’taki mücadelesi hayati bir zorunluluktur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *