Kültür Bakanı Lyutkov, Belgrad’da

Kuzey Makedonya Kültür ve Turizm Bakanı Zoran Lyutkov, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da temaslarda bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Zoran Lyutkov, dün akşam Belgrad’daki “OZone” galerisinde aralarında Sırbistan Kültür Bakanı Nikola Selaković’in de bulunduğu çok sayıda davetlinin, ileri gelenlerin ve Makedon diasporasının temsilcilerinin katılımıyla “Sanat Köprüleri: Vevçani – Belgrad” sergisinin açılışını yaptı.

Ünlü “Vevčani Kolonisi” eserlerinden oluşan serginin açılışına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Lyutkov, bunun yalnızca Vevčani ile Belgrad’ı birleştiren değil, aynı zamanda sınırları aşan sanatçıları, fikirleri ve ilhamları da birbirine bağlayan özel bir kültürel etkinlik olduğunu vurguladı.

Bu serginin halklar arasındaki kültürel bağların önemi konusunda güçlü bir argüman olduğunu ve kültürün karşılıklı anlayış için gerçek bir köprü olduğunu doğruladığını kaydeden Lyutkov, “Vevčan kolonisi, gelecek nesiller için sevgiyle koruduğumuz zengin Makedon kaynak geleneğimizin sanatsal bir yansımasıdır. On beş yıl önceki mütevazi başlangıçlardan itibaren, yorulmak bilmez Vevčan sanatçıları bölgedeki birçok ülkeyi ve dünyayı birbirine bağlayan bir köprü yarattılar.” ifadelerini kullandı.

“Sanat Köprüleri: Vevcani – Belgrad” sergisi, yaratıcı ifadeleriyle bu iki ülkedeki sanatı birbirine bağlayan topluluk ruhunu, diyaloğu ve yaratıcı enerjiyi yakalayan 25’in üzerinde Makedon ve Sırp sanatçının sanat eserlerini sunuyor.

Read Previous

SDSM, asgari ücretin artırılmasına ilişkin kanunu Meclis’e sundu

Read Next

Kumpaslardan darbe girişimine teröristbaşı Gülen’in kirli geçmişi