SDSM, asgari ücretin artırılmasına ilişkin kanunu Meclis’e sundu

Kuzey Makedonya’da ana muhalefet partisi Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) asgari ücretin artırılmasına ilişkin yasayı Meclis’e sundu.

SDSM milletvekili Yovana Trençevska bugün düzenlediği basın toplantısında, söz konusu yasayla asgari ücretin 27 bin 700 dinara, yani 450 avroya çıkmasını öngördüklerini söyledi.

Bunun sadece bir rakam olmadığını kaydeden Trençevska, bunun her işçi ve ailesi için daha iyi koşullar sağlamak için mücadele eden herkes için daha iyi bir geleceğe doğru atılmış bir adım olduğunu belirtti.

Vatandaşların her geçen gün artan ekonomik zorluklarla karşı karşıya kaldığını belirten Trençevska, “Temel ürünlerin fiyatları artıyor, satın alma gücü düşüyor ve birçok aile geçimini zar zor sağlıyor.” dedi.

Vatandaşların sadece istatistiklerden ibaret olmadığını söyleyen Trençevska, “Biz gerçek hayatlardan, ebeveynlerden, gençlerden, aileleri için onurlu bir yaşam sağlamak için her gün mücadele eden yetişkin yurttaşlardan bahsediyoruz. Asgari ücretin artırılmasının acil ve gerekli olmasının nedeni budur.” ifadelerini kullandı.

Read Previous

Kosova’da kadınlardaki işsizlik oranı düştü

Read Next

Kültür Bakanı Lyutkov, Belgrad’da