Bakan Uraloğlu’nun söz verdiği Bosnalı İnas bisikletine kavuştu

Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 7 Ekim’de gerçekleştirdiği Bosna Hersek ziyaretinde, selden en çok etkilenen yerleşim birimlerinden biri olan Buturovic Polje’de tanışdığı ve bisiklet sözü verdiği Inas Hakalovic, bisikletine kavuştu.

AJet’in ilk İstanbul – Tuzla seferi vesilesiyle Bosna Hersek’e gelen Bakan Uraloğlu, daha sonra selden etkilnen Konjic şehrine bağlı Buturovic Polje’yi ziyaret ederek, selzede vatandaşlarla bir araya gelmişti.

Uraloğlu, bu ziyaret sırasında selden zarar gören ailelerden birinin 13 yaşındaki Inas isimli oğluyla da tanışmış, Boşnak çocuk Bakan Uraloğlu’na bisiklet arzusunu dile getirmişti.,

Görüşmeden birkaç gün sonra Bakan Uraloğlu sözünü yerine getirirken, neşeli çocuk İnas’ın bisikletini teslim alması, sadece kendisini değil bölge halkını da mutlu etti. Uraloğlu, zor zamanlarda bile ilgi ve şefkatin ne kadar büyük fark yaratabileceğini göstermiş oldu.

Bakan Uraloğlu’nun bu jesti sadece bir çocuğun hayalini gerçekleştirmekle kalmadı, aynı zamanda son felaketlerden etkilenen birçok kişi için umudun sembolü oldu.

BalkanNews

Read Previous

“Sırbistan’ın silahlanması Balkanlarda istikrara tehlike oluşturuyor”

Read Next

Macaristan’da “Avrupa Birliği’nin Liyakate Dayalı Genişlemesi” konulu konferans düzenlendi