Kosovalı Türk yöneticiler Ankara’da temaslarda bulundu

KDTP Genel Başkanı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka KDTP Genel Başkan Yardımcısı ve Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç ile birlikte, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkanı Abdullah Eren’i ziyaret etti.

Görüşmede, Türk topluluklarının yurtdışındaki durumu, üniversite öğrencilerine sağlanan destek bursları ve kültürel bağların güçlendirilmesi konuları üzerinde duruldu.

Özellikle Kosova’daki Türk toplumuna yönelik projeler ile Türkiye-Kosova ilişkilerinin daha da derinleştirilmesine yönelik iş birliği fırsatları değerlendirildi ve bugüne kadar eğitime ve kültüre sunulan destekler için teşekkür edildi.

Ziyaret, iki ülke arasında kültürel ve sosyal dayanışmanın daha da güçlendirilmesine yönelik önemli bir adım niteliği taşıdı.

TİKA’YA ZİYARET

KDTP Genel Başkanı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka KDTP Genel Başkan Yardımcısı ve Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç ile birlikte TİKA Başkanı Serkan Kayalar’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında, Türkiye ve Kosova arasındaki iş birliği alanları ve projeleri üzerine verimli görüşmeler gerçekleştirildi. Özellikle, TİKA’nın Kosova’daki eğitim, kültür ve altyapı yatırımlarına yönelik desteklerinin artırılması konuları da ele alındı. Bu ziyarette, her iki taraf da gelecekteki projelerin hızlandırılması ve ortak çalışmalara daha da derinlik kazandırılması yönünde kararlılıklarını ifade etti.

Kaynak: Kosovaport

Read Previous

THY Avrupa Ligi’nde Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız liderliğe yükseldi

Read Next

İngiltere’de binlerce kişi, öldürülen Gazzeliler anısına Başbakanlık sokağına oyuncak bıraktı