Üsküp Hayvanat Bahçesi kuş hastalığı nedeniyle kapatıldı

Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’teki hayvanat bahçesinin bugün kuş hastalığı nedeniyle kapatılmasıyla ilgili açıklama yapıldı.

Hayvanat Bahçesi’nden konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Gıda ve Veterinerlik Kurumu (AHV) müfettişlerinin hayvanat bahçesine girip herhangi bir emir ya da karar olmaksızın bir düzine kuşu silahla itlaf ettiği belirtildi.

Açıklamada, “Şöyle ki, bu sabahtan itibaren AHV müfettişleri herhangi bir emir, karar veya başka bir delil olmaksızın, silahlı kişiler eşliğinde Üsküp Hayvanat Bahçesi’ne girerek kuşları katletti. Bu kişiler, hiçbir gerekçe olmaksızın, AHV müdürünün emriyle ve şu ana kadar hiçbir delil olmaksızın, hayvanat bahçesinde özgürce dolaşan birkaç düzine kuşu öldürdüler. Şehir parkında yaşayan ve şehir parkından hayvanat bahçesine doğal erişimi olan dekoratif kaz ve ördek türleri söz konusu.” ifadelerine yer verildi.

Bu hizipçi politikanın amacı yeni icat edilmiş bir soruna yol açmak ve Üsküp Hayvanat Bahçesi’nin itibarını zedeleyecek şekilde kapatılmasına gerekçe sağladığı belirtilen açıklamada, “Bu suçtan dolayı Üsküp Hayvanat Bahçesi, AHV müdürüne, müfettişlere ve hayvanat bahçesine silahlarla giren kişilere karşı suç duyurusunda bulunacak.” denildi.

Bilindiği üzere Hayvanat Bahçesi yönetiminin bağlı olduğu Üsküp Büyükşehir Belediyesi ile merkezi hükümet arasında belirli süredir farklı konularda anlaşmazlıklar mevcut.

Read Previous

Boşnak lider İzetbegoviç, ölümünün 21. yılında kabri başında anıldı

Read Next

Üsküp’te otobüs şoförü saldırıya uğradı