14 aylık bebek ölümüyle ilgili iki doktor uzaklaştırma aldı

Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te hayatını kaybeden 14 aylık bebekle ilgili 2 doktorun uzaklaştırma ve disiplin cezası altığı belirtildi.

Üsküp Çocuk Hastalıkları Kliniği Müdürü Recep Memedi, 14 aylık bebeğin ölümü olayıyla ilgili olarak iki uzman doktorun geçici olarak görevden alınmasına karar verildiğini, ve doktorlar hakkında Sağlık Kanunu’nun 192. maddesinin 2. fıkrasına göre disiplin soruşturması yürütüldüğünü söyledi.

Sağlık Bakanlığı, Mesleki Denetim Komisyonu raporuna göre tıbbi uygulama hatası unsurlarının tespit edildiğini bildirdi. 3 Ekim 2024’te görev başında olan ve çocuğu muayene eden doktorlar hakkında 18 Ekim 2024’te disiplin soruşturması komisyonu kuruldu.

Sağlık Bakanı Arben Taravari, her iki klinikte de hasta triyaj algoritmalarının bulunmaması ve kalp-solunum desteği konusunda sürekli eğitim ihtiyacının da aralarında bulunduğu sistemik ve teknik eksikliklerin bulunduğunu vurguladı.

Taravari, Çocuk Kliniği için yeni solunum cihazı ve video laringoskop ihtiyacının yanı sıra hasta ulaşımının iyileştirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Komisyon’un bebeğin hastaneye kaldırılmasına ilişkin değerlendirmede bir ihmal ve solunum güçlüklerinin yetersiz değerlendirilmesine dikkat çektiğini söyleyen Bakan Taravari, düzenlediği basın toplantısında yöneticilere karşı önlem alınmasını umduğunu ve yapılan hataların sorumluluğunu beklediğini ifade etti.

Read Previous

Dışişleri Bakanı Fidan, İstanbul’da Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü

Read Next

Türkiye’nin ilk özel uluslararası yük treni İstanbul’dan Avrupa’ya uğurlandı