Slovenya Başbakanı Golob hakkında suç duyurusu

Slovenya polisi, Başbakan Robert Golob hakkında “yasadışı arabuluculuk için hediye vermek” iddiası ile suç duyurusunda bulundu.

Söz konusu suç duyurusunun, eski İçişleri Bakanı Tatjana Bobnar ve eski Emniyet Genel Müdür Vekili Bostjan Lindav’ın, Başbakan Golob’un emniyet kurumları ve İçişleri Bakanlığı üzerinde uygunsuz siyasi baskı yaptığına dair iddialara dayandığı ifade edildi.

Hakkındaki suçlamaları reddeden ve yasal sürecin kendi lehine çözüleceğini savunan Golob, “Tıpkı Rus casuslarının yakalanmasına müdahale ettiğime dair suçlamalarda olduğu gibi, ki bu suçlamaların uydurma ve yalan olduğu ortaya çıkmıştı, hakkımdaki tüm suçlamaları haksız çıkaracağıma inanıyorum.” dedi.

Golob, hukukun üstünlüğüne güvendiği için bunu yasal yollarla yapacağını da vurguladı.

Hakkında polisin çalışmasına engel olmak iddiası ile suç duyurusunda bulunulmasına sebep olan eski İçişleri Bakanı Bobnar’ı da hedef alan Golob, “Aslında bu mesele, polisin işine karışmam ile ilgili değil, iki yıl önce istifa ettiği günden itibaren Tatjana Bobnar’ın yürüttüğü siyasi mücadele ile ilgili. Yani bu, kırgın bir siyasetçinin siyasi mücadelesidir.” dedi.

Golob ayrıca, sadece iki kişinin iddialarına dayanara polisin hakkında suç duyurusunda bulunmasını da tuhaf bulduğunu ifade etti.




Kaynak: Balkan News

Read Previous

İsrail ordusu, Filistinlilerin sığındığı Halife Bin Zayed Okulu’na saldırı düzenledi

Read Next

Rutte: Priştine-Belgrad diyaloğu istediğimiz gibi ilerlemiyor