“Oluşturduğumuz ulusal BİT stratejisi, ilerleme ve başarıların ölçüleceği dijital dönüşüm için temel belgedir”

Kuzey Makedonya Başbakanı Hristijan Mickoski, oluşturdukları Bilgi-İletişim ve Telekomünikasyonun Geliştirilmesi (BİT) Ulusal Stratejisi’nin ilerleme ve başarıların ölçüleceği dijital dönüşüm için temel belge olacağını söyledi.

Başbakan Hristijan Mickoski, Bilgi-İletişim ve Telekomünikasyonun Geliştirilmesi Ulusal Stratejisi’nin hazırlık çalışmalarının başlangıcını kutladıklarını belirtti.

Büyük bir hızla ilerleyen dünyada aynı ritimde yürümek gerektiğine dikkati çeken Mickoski,, dijital teknolojilere erişim ve bunların kullanımı, insanın ilgisi ve doğru kullanımı herkese yeni ufuklar ve bakış açıları açtığını ifade etti.

Dijitalleşmenin tek ve yekpare bir şey olmadığını, bir dizi karmaşık, birbirine bağlı ve tamamlayıcı adımı içerdiğini anlamanın önemliliğine vurgu yapan Başbakan Mickoski, “Doğru yolda yürüyebilmek için nereden başladığımızı, nasıl ve nereye doğru ilerlediğimizi bilmek önemlidir. Dikkatli, kapsamlı, profesyonel ve yapılandırılmış bir yaklaşım, dijital dönüşümün ve dolayısıyla dünya trendlerine uygun toplumsal gelişimin temel ön koşuludur.” diye konuştu.

Vatandaşların hizmetinde dijital dönüşüm, erişilebilir ve verimli hizmetler ve dijitalleşmeyi kullanarak mevcut yolsuzlukla mücadelenin, Hükümetin en önemli önceliklerinden biri olduğunun altını çizen Mickoski, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Başkanı olduğum Ulusal Dijital Dönüşüm Konseyi’nin ilk faaliyetlerinden biri olan Ulusal Stratejinin kabulüne yönelik Çalışma Grubu çalışmalarını bugün başlatıyoruz. Bu, Hükümetin toplumun dijital dönüşümüne olan bağlılığını göstermektedir.”

Mickoski, dijitalleşmeyi yolsuzlukla mücadelede önemli bir araç olarak gördüğünü çünkü süreçlerin otomasyonu dış etkiyi ve öznelliği azaltmaya yardımcı olduğunu söyledi.

Read Previous

Dışişleri Bakanı Fidan, Yunan mevkidaşıyla görüşmek için 8 Kasım’da Atina’yı ziyaret edecek

Read Next

Lafçiski: Dost Türkiye ordunun modernizasyonuna önemli katkıda bulunuyor