“Gümrük İdaresi’nin tahsilatı sadece 3 ayda 3 milyar denar arttı”

Kuzey Makedonya Hükümet sözcüsü Marija Miteva, bugünkü basın toplantısında, bir önceki çeyreğe kıyasla ithalat vergileri ve tüketim vergilerinden yüzde 24 daha fazla gelir elde eden Gümrük İdaresi’nin başarısını vurguladı.

Hükümet Sözcüsü Marija Miteva, Gümrük İdaresi alanında elde edilen önemli başarıları Hükümet olarak sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Son üç ayda, devletin ekonomik istikrarı ve bütünlüğü açısından kritik öneme sahip operasyonlarında önemli ilerlemeler kaydettiklerini kaydeden Miteva, “Öncelikle şunu vurgulamak isterim ki Gümrük İdaresi bir önceki çeyreğe göre yüzde 24’ün üzerinde ithalat vergisi ve gelir elde etmeyi başardı. Bu artış, gelir üretimini artırma ve ekonomi politikalarımızın etkin bir şekilde uygulanmasını sağlama konusundaki kararlılığımızın açık bir göstergesidir.” ifadelerini kullandı.

İkinci ve çok önemli verinin ise büyüme kaydeden tahsilatın durumu olduğunu belirten Miteva, “Yani 1 Temmuz’dan 8 Ekim’e kadar tahsilatlarda 35 milyar dinarı aşan gözle görülür bir artış var. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,2 artışla 3 milyar dinarlık bir artışı ifade ediyor.” diye konuştu.

Bu büyümenin, nasıl faaliyet gösterildiğine ve gelir elde edildiğine ilişkin etkili stratejilerin altını çizdiğini ifade eden Miteva, “Operasyonel süreçlerde yapılan iyileştirmeler uyumun artırılmasının yanı sıra mali durumumuzu da güçlendiriyor. Ayrıca, uygulama ve düzenleyici tedbirlerde önemli iyileştirmeler yapılmıştır. Sıkılaştırılan kontroller, cezalarda yüzde 186 gibi etkileyici bir artışa yol açtı. Bu da ihlallere karşı sıfır tolerans yaklaşımımızı ve adil bir ticaret ortamı sürdürme konusundaki kararlılığımızı gösteriyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Miteva, hükümetin, adil bir piyasanın teşvik edilmesi ve yasa dışı faaliyetlerin önlenmesi için yorulmadan çalışmaya devam ettiğini sözlerine ekledi.

Read Previous

Rama: Umarım Kuzey Makedonya, Güney Makedonya olmaz

Read Next

Mucunski: Bulgaristan’daki yeni hükümetle çözüm arayacağız