Mickoski: Şansölye Scholz, Almanya’nın güçlü müttefikimiz olduğunu doğruladı

Almanya’da bulunan Kuzey Makedonya Başbakanı Hristijan Mickoski, şansölye Scholz’un, Almanya’nın güçlü müttefikimiz olduğunu, omurgamızı bükme politikası izlemediğimizi, AB’ye yönelik fasıllarımızı açmayı hak ettiğimizi doğruladığını söyledi.

Federal Almanya Cumhuriyeti’nde yürütülen “Berlin Süreci”nin ilk gününde Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Başbakanı Hristijan Mickoski, Makedon Radyo Televizyonu’na verdiği röportajda izlenimlerini paylaştı.

Alman Şansölyesi Olaf Scholz ile yapılan toplantıyı çok üretken ve Almanya’nın güçlü ve aktif destekçimiz olduğunu doğrulayan bir görüşme olduğunu belirten Mickoski, Berlin’de bana ulaşan mesajın, Almanya’nın Avrupa entegrasyonu sürecinde güçlü destekçimiz, müttefikimiz ve ortağımız olmaya devam ettiği yönünde olduğunu söyleyen Mickoski, aynı desteğin sürece katılan diğer hükümet liderleri ve siyasi liderler tarafından da teyit edildiğini ekledi.

Berlin’den hükümetin önceliklerini de dinleyicilere sunduğunu belirten Mickoski, “Hem doğal hem de coğrafi açıdan enerji akışlarının, karayolu altyapısının ve demiryolu altyapısının kavşağı olması anlamında Balkanlar’da bir kavşak olma hedefimiz açısından ve ekonomi açısından planlarımızı sunmak için iyi bir fırsat oldu. Biz Avrupa’nın 2 önemli koridoru olan Koridor 8 ve Koridor 10’un kesiştiği noktadayız.” ifadelerini kullandı.

Enerji alanında hedefin ülkeyi tamamen enerjiden bağımsız hale getirmek olduğunu kaydeden Başbakan Mickoski, “Siyasi ama aynı zamanda ekonomik hedefimiz 2026 yılına kadar tüketeceğimiz kadar yerli elektriği üretmek, yani 0 elektrik ithalatçısı olmak, 2027 yılında da bu plandaki projelerin hayata geçmesiyle ihracatçı olmaktır.” diye konuştu.

Read Previous

Oyun alanlarında kontroller: 24 tesiste eksiklik tespit edildi

Read Next

AB, Arnavutluk ile ilk fasıl kümesini açtı