Cumhurbaşkanı Davkova: Kırsaldaki kadınlar toplumun omurgasıdır

Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Gordana Siljanovska Davkova, kırsaldaki kadınların toplumun omurgası olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gordana Siljanovska Davkova, “Kırsal kesimdeki kadınların işgücü piyasasına dahil edilmeleri yoluyla toplumsal cinsiyet eşitliği” konulu kamuya açık bir oturumun yapıldığı Meclis Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’na hitap etti.

Kırsal kesimdeki kadınların ve savunmasız kategorilerdeki vatandaşların sürekli olarak eşitsizlikle karşı karşıya kaldıklarına ve işgücü piyasasına dahil olmalarının kronik bir sorun olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Davkova, karşılaştıkları engellere, temel sorunlara ve zorluklara değinerek bunları azaltmak ve ortadan kaldırmak için devlet kurumlarının yanı sıra özel sektör tarafından da özel önlemler alınması ve bu kadınların bu konuda korunması çağrısında bulundu.

Kapsayıcılarının sadece ahlaki değil, aynı zamanda ekonomik bir zorunluluk olduğunu kaydeden Davkova, kırsal alanlardan gelen kadınların kullanılmayan bir kaynağı ve sürdürülebilir kalkınma için tükenmez bir potansiyeli temsil ettiğini ve işgücü piyasasındaki etkileşimlerinin sadece ekonomik büyüme üzerine yansıtmadığını vurguladı.

Kırsal kesimde yaşayan kadınların toplumun omurgasını oluşturduğunun altını çizen Davkova, “Topluluk derken aile topluluğunu kastetmiyorum, sosyal ortamı kastediyorum. Sadece kilit bir rol oynamakla kalmıyorlar, aynı zamanda tarımda inanılmaz derecede yenilikçiler, aileyi ihmal etmiyorlar, yerel ekonomiye duyarlılar ve hak ve adalet duygusuna sahipler ki bencilce görünebilirim ama ben erkeklerde olduğundan daha belirgin olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

Read Previous

Meclis’te dördüncü NATO Akademisi düzenlendi

Read Next

Save The Children: Şu an Gazze’de gördüklerimiz cehennemin derinliklerine benziyor