Meclis’te dördüncü NATO Akademisi düzenlendi

Kuzey Makedonya Meclisi Savunma ve Güvenlik Komisyonu bugün farklı fakültelerden öğrencileri ağırladı.

Öğrencilerin dördüncü NATO Akademisine yaptığı çalışma ziyareti çerçevesinde “Meclis’in Rolü ve NATO ile İşbirliği” konulu tartışma açıldı.

Komisyon Başkanı Pavle Arsovski, Savunma ve Güvenlik Komisyonu’nun ülkenin NATO İttifakına üyelik sürecindeki rolünü anlattı.

Arsovski, Güvenlik ve savunma sektörünü kapsayan organların Savunma ve Güvenlik Komisyonu, Ulusal Güvenlik Teşkilatı Gözetim Komisyonu ve iletişim izleme tedbirlerinin uygulanmasından sorumlu İstihbarat Teşkilatı ve Gözetim Komisyonu olduğunu vurguladı.

Savunma ve Güvenlik Komisyonu’nda yüksek derecede işbirliği ve farkındalığın yanı sıra ulusal güvenlik sorunlarına ilişkin bir anlayış da olduğunu ve komisyonun bir ekip gibi hareket ettiğini kaydeden Arsovski, asamblenin NATO ile işbirliğindeki rolünün, özellikle de İttifakın Parlamenter Asamblesi ile işbirliği açısından çok önemli olduğunu vurguladı çünkü bu, temel güvenlik konularının anlaşılmasına katkıda bulunmanın yanı sıra, aynı zamanda daha fazla şeffaflığa da katkıda bulunduğunu belirtti.

Read Previous

Kültür ve Turizm Bakanı Lyutkov, ilk 100 günle ilgili basın toplantısı düzenledi

Read Next

Cumhurbaşkanı Davkova: Kırsaldaki kadınlar toplumun omurgasıdır