Cumhurbaşkanı Davkova, “General Mihailo Apostolski” Askeri Akademisi 28. sınıf öğrencilerinin yemin törenine katıldı

Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Gordana Siljanovska Davkova, “General Mihailo Apostolski” Askeri Akademisi’nin 28. sınıf öğrencilerinin yemin töreni münasebetiyle düzenlenen törene katıldı.

Cumhurbaşkanı Gordana Siljanovska Davkova, Üsküp’teki Gotse Delçev kışlasında düzenlenen “General Mihailo Apostolski” Askeri Akademisi’nin 28. sınıf öğrenci/öğrencilerinin yemin töreni vesilesiyle düzenlenen törende bir konuşma yaptı.

Öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Siljanovska Davkova, ordumuzun son beş yıldır NATO’nun ve aynı zamanda Barış İçin Ortaklık’ın bir parçası olarak görev yapan profesyonel, motive ve güvenilir yaşlılar ve askerlerden oluştuğuna dikkat çekerek, “Görevlerde, en güçlü ordulardaki meslektaşlarıyla yan yana durup, görevlerini kusursuz bir şekilde yerine getirerek en yüksek sonuçlara ulaşabileceklerini göstermişler ve göstermeye de devam ediyorlar.” dedi.

Ordunun modernizasyonu, savaş araçlarına, teçhizatına ve iletişim sistemlerine ek yatırımlar yapılmasını zorunlu kıldığını kaydeden Davkova, “Ancak bana göre ordumuzun en güçlü noktası insan sermayesidir. Sadece yurt dışı görevlerimizde değil, kriz ve afetlerle mücadelede sürekli faaliyet ve katılımda, vatandaşların somut yardım ve desteklerinde de buna ikna olduk. Ordu mensuplarıyla gurur duyuyoruz ve genç subaylara sahip çıkmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Harbiyelilerin Makedon ordusunun geleceği ve değerli potansiyeli olduğunu söyleyen cumhurbaşkanı, “General Mihailo Apostolski” Harp Akademisi’nin bölgesel çerçevelerin yanı sıra daha geniş anlamda tanınan saygın bir kurum olduğunu ve çalışmaya devam etmek zorunda olduğumuzu vurguladı.

Read Previous

İsrail, Gazze’de çocuk felci aşısı yapılması planlanan BM okulunu vurdu

Read Next

Merkez Bankası, sahte paranın tanınması konusunda gümrük çalışanlarına yönelik eğitim toplantısı düzenledi