Ekonomi Bakanı: Fiyat indiriminin daha da büyük olması bekleniyor

Kuzey Makedonya Ekonomi Bakanı Besar Durmishi, fiyat indiriminin daha da büyük olmasının beklendiğini söyledi.

Bugün, hükümetin 100. günü münasebetiyle ilgili basın toplantısı düzenleyen Ekonomi Bakanı Besar Durmishi, Ekonomi ve Çalışma Bakanlığı’nın son 100 günde işyerlerini ve haneleri desteklemenin yanı sıra vatandaşların yaşam standartlarını korumaya adadığını belirterek, “Göreve başladığı günden bu yana iş dünyasının ve vatandaşların desteklenmesine yönelik sürekli kararlar alındı.” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz 100 gün boyunca şirketlerin iş ortamını iyileştirmek ve vatandaşların maliyetlerini azaltmak adına özveriyle çalıştıklarını kaydeden Durmishi, “Artan gıda fiyatları koşullarında vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla “Daha az maliyet – sizin için daha fazla” eylemini başlattık. İlk olarak, okul malzemelerinin toptan ve perakende marjlarını azaltarak hanelerin, özellikle de öğrencileri olanların maliyetlerini düşürdük. Ardından vatandaşla buluşturmak amacıyla Sonbahar tüketim sepetini açıklayarak 73 temel gıda ürününün hem toptan hem de perakende ticaretinde marjları yüzde 10 ile sınırlandırdık.” değerlendirmesinde bulundu.

Durmishi, bu tedbirin önümüzdeki dönemde de yılbaşı sepeti, ramazan sepeti, paskalya sepeti şeklinde devam edeceğini sözlerine ekledi.

Read Previous

DENTAKADEMİ Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi Üsküplü hemşehrilerini bekliyor

Read Next

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki saldırılarında 27 Filistinli öldü