Kosova, yıkıcı sellere maruz kalan Bosna Hersek’e yardım etmeye hazır

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ve Başbakan Albin Kurti, Kosova’nın, yıkıcı sel felaketinin yaşandığı Bosna Hersek’e elinden gelen her türlü yardıma hazır olduğunu açıkladı.

Osmani, “X” platformunda yaptığı paylaşımda, Kosova halkının bu zor zamanlarda Bosna halkının yanında olduğunu yazdı.

Osmani, “Kalplerimiz Bosna-Hersek’teki yıkıcı sel felaketi sonrasında sevdiklerini kaybetmenin acısını çeken ailelerle birlikte. Kosova Cumhuriyeti halkı bu zor zamanlarda Bosna-Hersek halkının yanındadır ve gerekli her türlü yardımı sunmaya hazdır” ifadelerine yer verdi.

Selde yakınlarını kaybeden  ailelere başsağlığı dileyen Başbakan Kurti de, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Kosova halkı adına, Bosna-Hersek’teki sel felaketinden etkilenen ailelere en derin başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Bu zor zamanlarınızda yanınızdayız ve elimizden gelen her türlü yardıma hazırız.  Kosova Cumhuriyeti yanınızda” diye yazdı.

Bosna-Hersek’te Perşembe günü gece boyunca ülkenin orta ve güney kesimlerini etkisi altına alan güçlü yağmur ve fırtına nedeniyle çok sayıda kasaba ve köyün sular altında kalması sonucu en az 19 kişi hayatını kaybetti.






Kaynak: Kosovaport

Read Previous

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyinde bir camiye hava saldırısı düzenlediğini itiraf etti

Read Next

Yunanistan’ın geri ittiği düzensiz göçmenler karaya çıkarıldı