Meclis Başkanı Gashi’den Türkiye Anayasa Mahkemesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na ziyaret

Kuzey Makedonya Meclis Başkanı Afrim Gashi, Türk Demokratik Partisi (TDP) Genel Başkanı, milletvekili ve Kuzey Makedonya-Türkiye parlamentolar arası dostluk grubu başkanı Beycan İlyas ve diğer milletvekilleriyle birlikte Ankara’daki resmi temaslarını sürdürdü.

Meclis Başkanı Afrim Gashi ve beraberindeki heyet Türkiye Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Selim Argun ile birer görüşme gerçekleştirdi.

Meclis Başkanı Gashi, ziyaretlerle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede, Türkiye’deki yargı reformları modeli ve uygulamaları hakkında konuştuk.

Son yıllarda Türkiye Cumhuriyeti, yargı sisteminin geliştirilmesinde büyük adımlar atmış ve bu, ülkemiz için de örnek teşkil edebilir. Verdikleri destek için kendisine teşekkür ettim ve gelecekte iş birliğimizi daha da yoğunlaştırma konusunda mutabık kaldık.

Türkiye’deki ziyaretim sırasında, Türkiye Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun tarafından da kabul edildim.

Türkiye’den gelen hoşgörülü dini ruh, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nde de kültürel ve dini diyalogun gelişimi için vazgeçilmezdir. Kuzey Makedonya, dini hoşgörü ve uyumun tipik bir örneğidir ve bu şekilde gelecekte de devam etmelidir.”


Read Previous

SDSM: Mickoski, Avrupa entegrasyonuna yönelik planın ne olduğunu anlatmalı