Ahmeti’den VLEN’e çağrı: Hükümetten çıkın, Arnavutlara ve diğer etnik topluluklara yönelik aşağılamaya son verelim

Demokratik Bütünleşme Birliği (BDİ) Genel Başkanı ve Avrupa Cephesi İttifakı’nın kurucusu Ali Ahmeti, şu anda iktidarda bulunan Arnavut siyasi partilerinden oluşan VLEN (DEĞER) koalisyonuna çağrı yaparak, “Hükümetten çıkın, Arnavutlara ve diğer etnik topluluklara yönelik aşağılamaya son vermek için bir araya gelin.” dedi.

Demokratik Bütünleşme Birliği (BDİ) lideri Ali Ahmeti, sosyal medya hesabı aracılığıyla beş önceliğini açıkladı. VLEN’e Hükümetten ayrılma talebinde bulunan Ahmeti, VLEN temsilcilerine hep birlikte Arnavutlara ve diğer etnik topluluklara yönelik aşağılamaya son vermeye çağırdı.

Ülke için tek alternatif olarak gecikmeden ve tereddüt etmeden Avrupa entegrasyonu olduğunu vurgulayan Ahmeti, önceliklerini şöyle sıraladı:

“Tüm politikacılar, hakimler, savcılar ve kamu görevlilerinin uluslararası izlemeyle incelenmesi. Son 33 yılda tüm kamu görevlisi sahiplerinin mülklerinin doğrulanması ve kontrolü. Özelleştirme ve geçiş süreci ile bu sürecin yarattığı oligarşinin incelenmesi. Seçmenlerin ve toplulukların iradesine uygun olarak seçim sürecinin etnik meşruiyetine ve kurumların etnik gruplar arası karakterine saygı gösterilmesi.”

Arnavutların seçimlerde iradesine saygı göstermemenin utancını ortadan kaldırmak için, VLEN’in seçmenlerin meşruiyeti olmadan kurumların gaspından çekilmesi gerektiğini kaydeden Ahmeti, “Tekrar ediyorum, biz hükümetin bir parçası olmayacağız, birlikte olacağız.” ifadelerini kullandı.

Read Previous

Tarım Bakanı Tripunovski, Ustrumca’da içme suyu sıkıntısı olduğunu açıkladı

Read Next

“Bize savunma sanayii teknolojisi ürünü vermeyen ülkelere ihracat yapar hale geldik”