Mickoski: İlk 100 günden memnunum

Kuzey Makedonya Başbakanı Hristijan Mickoski, İlk 100 günden memnun olduğunu ve skandallar, olaylar olmadan vatandaş için özveriyle çalışmanın mümkün olduğunu gösterdiklerini söyledi.

Kuzey Makedonya Başbakanı Hristijan Mickoski, bir gazetecinin sağlık sektöründeki yeni Hükümetin ilk 100 gününden memnun olup olmadığı sorusunu yanıtlarken şunları kaydetti:

“Kesinlikle memnunum ve bunu basın toplantısının başında da söylemiştik. Daha iyisini yapabilir mi? Her zaman daha iyisini yapabilirsiniz, herkes daha iyisini yapabilir, hepimiz daha iyisini yapabiliriz ve bu da Hükümetin özüdür; günden güne bir önceki günden daha iyi olmak. Bu hükümet görevde olduğu sürece de bu böyle olacaktır.”

Toplumda sorun olan her şeyin yavaş ama emin adımlarla ortadan kalktığına ve kesinlikle çok daha iyiye gittiğine inandığını belirten Mickoski, “Artık skandal yok, kuzenler, kardeşler, yeğenler vb. yok. Ülke genelinde şehir merkezlerinde ticari ve iş birimlerinin büyük yatırımcıları olan, çanta ve benzeri şeylerle kurumlarda dolaşan sakallı oğlanlar yok. Eğer varsa kamuoyunu ve bu tür dolandırıcıların mağduru olan kişileri özgürce ihbar etmeye çağırıyorum. Yani yavaş yavaş ama emin adımlarla toplumda sorun olan her şeyin gittiğini düşünüyorum, çözüldü demiyorum, 100 günde her şeyi çözmek mümkün değil. Biz sihirbaz değiliz, sihir veya mucize de vaat etmedik çünkü mucize ve sihir vaat eden doğruyu söylemiyor. Ama daha mı iyi? Kesinlikle çok daha iyi.” değerlendirmesinde bulundu.

100 günde gelinen noktadan oldukça memnun olduğunu vurgulayan Mickoski, “Hatırlatacağım, bir kez daha tekrar edeceğim, bunları tekrarlamamız lazım. Bağımsız Makedonya tarihinde ilk kez hükümetin 24 Haziran 2024’teki hesabı eksi 200 milyon euro eksi 12 milyar dinar oldu. Bu ay pozitif sıfır seviyesinde olmasını bekliyoruz. Biz de öyle yaptık. Tekrar söylüyorum, yeterli mi? HAYIR! Yarın daha iyi olacak, bir ay sonra daha iyi olacak, bir yıl sonra daha iyi olacak.” şeklinde konuştu.

Read Previous

ANKA III, halka açık ilk uçuşunu TEKNOFEST Adana’da yaptı

Read Next

Pirlepe yakınlarındaki trafik kazasında bir radyolog, bir jinekolog ve bir radyolojik teknoloji uzmanı hayatını kaybetti