AJet’in İstanbul – Tuzla uçuşları başlıyor

Türkiye’nin önemli havayolu şirketlerinden biri olan AJet, 7 Ekim Pazartesi günü Bosna Hersek’in ikinci büyük şehri Tuzla’ya ilk uçuşunu gerçekleştirecek.

Aralarında Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun da bulunduğu üst düzeyde bir Türk heyeti de İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkıp Uluslararası Tuzla Havalimanı’na inecek bu ilk uçak ile Bosna Hersek’e gelecek. Bakan Uraloğlu’na Bakan Yardımcısı Enver İskurt ve AJet Genel Müdürü Kerem Sarp da eşlik edecek. Heyette ayrıca TRT Haber, Anadolu Ajansı (AA), CNN Türk, NTV gibi Türkiye’nin önde gelen medya kurumlarından da temsilciler yer alacak. AJet’in yeni destinasyonu Tuzla’ya inecek ilk uçakta ayrıca Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş, Saraybosna Eğitim Geliştirme Vakfı (SEDEF) Başkanı Hasan Topaloğlu da yer alacak.

Türkiye’den gelecek heyeti Uluslararası Tuzla Havalimanı’nda Tuzla Kantonu Başbakanı İrfan Halilagiç, Ticaret, Turizm ve Ulaştırma Bakanı Denis Beçiroviç, Havalimanı Müdürü Cevad Halilçeviç ve diğer üst düzey yetkililer karşılayacak. Resmi karşılama sonrası basın toplantısı düzenlenecek ve akabinde Bakan Uraloğlu ve beraberindekiler, Tuzla şehrindeki Behram Bey Medresesi, Özgürlük Meydanı ve Panonska Gölleri gibi önemli yerlerini ziyaret edecek.

Uzun zamandır İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ile başkentteki Uluslararası Saraybosna Havalimanı arasında düzenli seferler yapan AJet, artık her pazartesi Tuzla’ya da sefer düzenleyecek. AJet ile Uluslararası Tuzla Havalimanı arasındaki iş birliği geçen temmuz ayında resmileşirken, bu adım Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki bağlantının daha da güçlendirilmesi açısında önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Daha önce Türkiye’nin bir başka önemli havayolu şirketi Pegasus da 24 Ağustos’ta İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı düzenli Tuzla seferlerine başlamıştı. Pegasus da haftada bir gün, cumartesi günleri Tuzla’ya uçuş düzenliyor. Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki bu yeni uçuş hatlarının, karşılıklı ziyaretleri önemli ölçüde artıracağı ifade ediliyor.






Kaynak: Balkan News

Read Previous

İsrail ordusunun Gazze’nin çeşitli noktalarına düzenlediği saldırılarda 7 kişi hayatını kaybetti

Read Next

TDP Genel Başkanı İlyas, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü