Avrupa Cephesi, “Hükümetin 100 Günü – Başarısızlıklar, Skandallar ve Aşağılama” etkinliği düzenledi

Kuzey Makedonya’da Demokratik Bütünleşme Birliği (BDİ) öncülüğünde kurulan Avrupa Cephesi bugün başkent Üsküp’te “Hükümetin 100 Günü – Başarısızlıklar, Skandallar ve Aşağılama” etkinliği düzenledi.

BDİ Genel Başkanı Ali Ahmeti öncülüğünde Avrupa Cephesi İttifakı liderleri, VMRO DPMNE, ZNAM ve VLEN koalisyon hükümetiyle ilgili 100 günlük iktidar dönemlerindeki başarısızlıkları anlattı.

BDİ Genel Başkanı Ali Ahmeti, Kuzey Makedonya’daki Arnavutların nesne değil tebaa olduğunu söyledi.

Ahmeti ayrıca Avrupa Cephesi’nin bu hükümete dahil olmakla ilgilenmediğini, çünkü kendisinin yedek lastik olmadıklarını da sözlerine ekledi.

Avrupa Cephesi’nin halk nasıl istiyorsa öyle davranacağını belirten Ahmeti, VLEN’in seçimleri kendilerinin kazandıkları fikrini unutmaları gerektiğini bildirdi.

Kendilerinin anarşinin ve intikamcılığın temsilcisi olmadıklarını ifade eden Ahmeti, “İçgüdüyle hareket etmiyoruz, çünkü ulusal ideolojiye göre inşa edilmişiz. İğrenç olan Arnavut karşıtı kampanya hiç iyi değil. Avrupa savaştayken, Orta Doğu’daki çatışmanın ateşi bizden uzak değilken geriye dönmek istemiyoruz, çünkü Avrupa da bu konuları açıyor, işlerin sonu nereye varacak bilmiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Arnavut İttifakı Genel Başkanı Ziadin Sela, Avrupa Cephesi’nin vatandaşlara karşı olan bu utanç hükümetinin parçası olmayacağını söyledi.

Skender Recepi Zeyd konuşmasında VLEN koalisyonunun halkın meşruiyetiyle değil, VMRO-DPMNE’nin meşruiyetiyle Hükümete girdiğini, çünkü Avrupa Cephesi’nin halkın meşruiyetine sahip olduğunu söyledi.

VMRO DPMNE’nin Kuzey Makedonya’nın Arnavutluktan ayrılması yönünde sürekli bir kampanya yürüttüğünü ve iktidara geldiğinde bunu başardığını kaydeden Zeyd, Hükümetin ilk 100 gününde birçok başarısızlığa imza attığını belirtti.

Read Previous

2024 yılında Makedonya’daki ticari kuruluşların %93,8’i bilgisayar kullandı

Read Next

Celtic taraftarlarının İsrail’in saldırılarına tepkisi sürüyor