Milletvekili Murat, Avrupa Cephesi etkinliğinde konuştu

Makedonya Türkleri Hak ve Demokrasi Hareketi’nin Avrupa Cephesi’nden seçilen milletvekili Salih Murat, bugün başkent Üsküp’te Avrupa Cephesi tarafından düzenlenen “Hükümetin 100 günü – Başarısızlıklar, Skandallar ve Aşağılama” etkinliğinde bir konuşma gerçekleştirdi.

Milletvekili Salih Murat, burada yaptığı konuşmada, mevcut hükümetin son dönemdeki çalışmalarının acil dikkat ve eylem gerektiren ciddi eksiklikler gösterdiğini söyledi.

AB’ye giriş için tavsiye alınamaması, etkisiz politikaların doğrudan bir sonuc olduğunu ve ülkenin Avrupa-Atlantik geleceğini tehlikeye attığının altını çizen Murat, “Hükümetin ekonomi politikası özellikle endişe vericidir. Kontrolsüz borçlanma ve bütçe kaynaklarının seçici dağıtımı, finansal istikrarsızlığa ve dengesiz kalkınmaya yol açmaktadır. Bu sorumsuz mali politika ülkenin ekonomik geleceğini tehlikeye atmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Murat konuşmasına şöyle devam etti:

“Toplumdaki artan hoşgörüsüzlük ve bölünmelerden derin endişe duyuyoruz. Nefret söylemi ve iç ve dış ilişkilerdeki artan gerginlik, hükümetin krizleri yönetme ve toplumsal uyumu teşvik etme konusundaki yetersizliğini göstermektedir.

Bu hükümetin meşruiyeti, özellikle Türk ve Arnavut toplulukları arasında ciddi şekilde sorgulanmaktadır. Tüm topluluklar için adil temsil ilkesinin tutarlı bir şekilde uygulanmasında ısrar ediyoruz.

Ülkedeki demokratik süreçler, hızlandırılmış yasa yapma uygulamaları ve meclisteki muhalefetin marjinalleştirilmesiyle zarar görmüştür.

Hükümetin dış politikası, komşu ülkelerle ilişkilerin sürekli kötüleşmesiyle endişe vericidir. Medya üzerindeki etki girişimleri, ifade özgürlüğüne ve demokratik değerlere doğrudan bir saldırıdır.

Felaket düzeyindeki sosyal ve sağlık politikaları, verimsiz tarım politikaları, emeklilere verilen sözlerin tutulmaması, kötüleşen eğitim ve kültür politikaları ile gençlere ve spora yönelik ilgisizlik bu hükümetin en büyük başarısızlığıdır.

Altyapı gelişimi şeffaflıktan uzak ve seçicidir. Tüm bölgelerin dengeli gelişiminde ısrar ediyoruz.

Bu başarısızlığın doğrudan sorumlusu, koalisyondaki meşru olmayan ve değer verilmeyen Türk siyasi ortaklarda sayılmaktalar. Hükümet güvenilirliğini kaybetmiş olup, tek seçeneği istifa etmektir.

Vatandaşları uyanık kalmaya ve demokratik süreçlere aktif olarak katılmaya çağırıyoruz. Ancak birlikte ülkeyi ilerleme, istikrar ve Avrupa entegrasyonu yoluna geri döndürebiliriz.”

Read Previous

TRT’nin dizisi Sırbistan’ı neden rahatsız etti

Read Next

TEKNOFEST Adana kapılarını ziyaretçilere açtı