Filipçe: SDSM’nin yenilgisinin ciddi bir nedeni, VMRO-DPMNE’nin yalanlara dayanan muhteşem kampanyasıydı

Kuzey Makedonya’da ana muhalefet partisi Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) Genel Başkanı Venko Filipçe, SDSM’nin seçim yenilgisinin ciddi bir nedeninin VMRO-DPMNE’nin yalanlara dayanan muhteşem kampanyası olduğunu söyledi.

SDSM lideri Venko Filipçe, bugün düzenlediği basın toplantısında seçimlerdeki feci sonuçlarla ilgili olarak VMRO-DPMNE’yi işaret etti.

Seçim sonuçlarının nedeninin VMRO-DPMNE’nin seçim öncesi kampanyasını yürüttüğü yalanlar olduğunu söyleyen Filipçe, “Daha yüksek maaşlar, AB ile müzakerelerdeki konumumuzu iyileştirmek gibi sözler verdiler. İnsanlar Kuzey Makedonya adını asla kullanmayacaklarına inanıyorlardı ve ne yazık ki etnik gruplar arası gerilimleri de alevlendirdiğini gördüğümüz bu kadar güçlü bir milliyetçi kampanya dalgasıyla o kadar çok oy kazandılar ki. VMRO-DPMNE’nin seçim başarısının, yani SDSM’nin yenilgisinin ciddi nedenlerinden birinin, yalanlara dayalı muhteşem kampanyalarından kaynaklandığına inanıyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

AB müzakereleri kapsamında Fransız teklifi olarak bilinen teklifi “Makedon diplomasisinin ciddi bir zaferi” olarak nitelendiren Filipçe, “Öncelikle ikili ilişkilerde Bulgaristan ile konu AB ile tartışılacak seviyeye yükseliyor. Üstelik İyi Komşu Anlaşması’nın kendisi de komşularla iyi ilişkiler konseptiyle Kopenhag kriterlerine giren bir şey. Ayrıca diplomasinin ciddi bir başarısı, Kosova ile ilişkilerin ayrı bir başlıkta yer aldığı Sırbistan’dan farklı olarak, bu anlaşmanın ve anlaşmaya saygının pratikte müzakere çerçevesinin sadece genel kısmında yer almasıdır.” şeklinde konuştu.

Read Previous

Yeni NATO Genel Sekreteri Rutte terörle mücadelede Türkiye ile çalışma mesajı verdi