Mickoski: Vergilerde indirim geliyor, bununla Avrupa’nın en düşük vergi veren ülkesi olacağız

Kuzey Makedonya Başbakanı Hristijan Mickoski, vergilerde indirim yapılacağını ve bununla Avrupa’nın en düşük vergi veren ülkesi olunacağını söyledi.

Başbakan Hristijan Mickoski, bugün Hükümetin 100. günü dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında vergilerde indirim yapılacağını duyurdu.

Bununla birlikte Kuzey Makedonya’nın Avrupa’nın en az vergi alan ülkesi olacağını belirten Mickoski, “Önümüzdeki 4 hafta içinde vergileri daha da düşürme kararı bekliyoruz, bu da bizi Avrupa’nın en düşük vergiye sahip ülkesi yapacak. Komşularımızla köprüler kurmaya devam ediyoruz. İyi komşu politikası vatandaşların kararı olmalıdır.” diye konuştu.

Hükümetin hedefinin 2026 yılına kadar elektrik ithalatını sıfıra indirmek olduğunu belirten Mickoski, “İthalata bağımlı bir ülke olduğumuz göz önüne alındığında tarihi bir hedefi temsil eden bir durum.” değerlendirmesinde bulundu.

Mickoski, 01.01.2026 tarihinden itibaren AB içinde ihracat yapan tüm şirketlerin, ürünlerinin yeşil yenilenebilir enerji kullanılarak üretildiğini göstermesini zorunlu kılan bir mekanizmanın uygulanmasına başlayacağını da sözlerine ekledi.

– Muhalefete eleştiri: SDSM hayatta kalma mücadelesi, BDİ ise milliyetçi söylemlerle siyaset sahnesine dönme mücadelesi veriyor!

Muhalefetle ilgili de konuşan Mickoski, SDSM’nin hayatta kalma mücadelesi verdiğini, BDİ’nin ise milliyetçi söylemlerle siyaset sahnesine dönme mücadelesi verdiğini vurgulayarak, “Biri karakolda yaşam mücadelesi veren, diğeri ise sunabileceği başka bir şey olmadığı için milliyetçi söylemlerle siyaset sahnesine dönmeye çalışan çaresiz muhalefet, bu tür mesajlar verirse bunun bir sonuç doğuracağını düşünüyor. Bu şekilde koalisyona ayrılık ve güvensizlik getirecekler, onları hayal kırıklığına uğratmam ve onlara sadece başarılı olmamalarını değil aynı zamanda davranışlarının ortak ruhumuzu güçlendirdiğini ve bu doğrultuda Makedonya’yı inşa etmeye devam ettiğimizi söylemem gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Read Previous

AA’nın Arnavutça yayını 10 yaşında

Read Next

“Finlandiya Tatarları” kitabının tanıtımı Ankara’da yapıldı