“Kültürel ve yaratıcı sektörler Batı Balkan ülkeleri arasındaki hareketliliğin temelini oluşturuyor”

Kuzey Makedonya Kültür ve Turizm Bakanı Zoran Lyutkov, kültürel ve yaratıcı sektörler Batı Balkan ülkeleri arasındaki hareketliliğin temelini oluşturduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Zoran Ljutkov, bugün kültürel ve yaratıcı sektörlere yönelik yuvarlak masa toplantısına ve Batı Balkanlar’ın eğitim ve öğretim, araştırma, yenilik ve kültüre yönelik yönetim platformlarına yönelik bakanlar toplantısına katıldı.

Batı Balkanlar’ın kültür bakanları kapsayıcı, ekonomik ve sürdürülebilir kalkınma için bir kaynak olarak somut ve somut olmayan kültürel mirasın korunması ve desteklenmesi, bu alanda özellikle kapasite geliştirme ve mesleki becerilere duyulan ihtiyaç İklim değişikliği zamanlarında risk yönetimi gibi konuları ele aldı.

Lyutkov’a göre, kültürel miras ve onun sürdürülebilir ekonomik ve sosyal kalkınma işleviyle uygulanması, Batı Balkanlar ile Avrupa Birliği arasında işbirliği ve bilgi ve deneyim alışverişi için bir dizi fırsat yaratıyor.

Lyutkov, Bakanlar Konferansı’nın, Batı Balkanlar bölgesinin ve Avrupa entegrasyon süreçlerinin Avrupa Birliği’nin mevcut ve gelecekteki politikalarının gündeminde üst sıralarda yer aldığını gösteren bir başka kanıt olduğunu belirtti.

Read Previous

Üsküp Düşünce Okulu 2025 başvuruları başladı

Read Next

Kosova’da yayınlanan “Türkçem” Dergisi’nin 285. sayısı çıktı