Kosova’nın AB üyeliğine başvuru yapmasından 2 yıl geçti

Kosova’nın, iki yılı aşan Avrupa Birliği (AB)  üyeliğine başvurusunun ele alınmamasını, hükümet Kosova’ya yapılan haksızlık olarak nitelendirdi.

Kosova Hükümeti, AB üyeliğine aday ülke statüsünün alınmasına yönelik başvurunun incelenmesinin geciktirilmesiyle ülkeye haksızlık yapıldığını yineledi.

Kosova Hükümeti, AB’nin  söz konusu  başvuruya yönelik görüşü ve anketin alınması AB  tarafından atılması gereken  adımlar olduğunu hatırlatarak, başvurunun yapılmasından  iki yıl sonra hükümet, Macaristan’ın başkanlığındaki AB Konseyi’nin Kosova’nın talebini hak ettiği ciddiyetle karşılayacağını umuyor.

Bu arada muhalefetteki siyasi partiler, hükümeti, Avrupa entegrasyonu konusunda hiçbir şey yapmamakla suçlarken, bu süreci de Kosova-Sırbistan diyaloğuyla ilişkilendiriyor. Bu arada Avrupalı ​​entegrasyon uzmanları, Macaristan’ın başkanlığı döneminde olumlu bir karar alınacağından şüphe duyuyor.

Kosova Hükümeti, Avrupa Birliği üyeliğine aday ülke statüsünün alınmasına yönelik başvurunun incelenmesinin geciktirilmesiyle ülkeye haksızlık yapıldığını değerlendiriyor.






Kosovaport

Read Previous

Biden’dan İsrail’e Lübnan’a olası “sınırlı kara operasyonunu” durdurması çağrısı

Read Next

Yunanistan’da Rus gazına bağımlılığı azaltmayı amaçlayan yeni doğalgaz projesi başlıyor